Onsdag den 1. februar 2012.

En iskold morgen ventede mig, vinteren havde bragt mega kulde med sig fra NØ, det koldeste hjørne. Kl. 06.30 sagde temperaturen min 9.8!!!!. Heldigvis var vinden ikke særlig kraftig, men den gik lige ind i mine gamle knogler. Men da solen solen stod op og jeg havde dopet mig med kaffe og pakket mig ind så jeg kunne røve hvilken som helst bank uden at blive genkendt gik jeg på stranden.

Det er mange år siden jeg har set stranden tom for mennesker, jeg var helt alene på det vestligeste punkt, kulden havde sejret!!!, jeg nød stilheden.

Fuglemæssigt virkede stranden meget tom, der var nogle små grupper af Sølvmåger som stod på isen som var begyndte at danne sig langs stranden. I vandet var der begyndt at komme grødis.

Den stille morgen blev kun brudt af nogle snakkende Havlitter som lå tæt på kysten i selvskab med 50 Hvinænder og nogle Ederfugle. Men hvad var nu det……, lige pludselig dukkede der en hunfarvet LILLE SKALLESLUGER op mellem dem. Det var en rigtig stor overraskelse, som man roligt kan kalde et lokalhit. Sidste den er indtastet af folk fra fuglestation i første halvår var 1991. Den skulle så også lige foreviges og blev så nok første fotodokumenterede fra Hukket nogensinde.

Kulden havde også fået gang i noget kulde træk, hvilket resulterede i 400 Gæs sp der træk syd, lignede primært Kortnæbbede Gæs. En mindre gruppe på 28 Kortnæbbede Gæs og 5 Bramgæs kunne bestemmes. I Klitten rastede 600 Sjagger som med jævne mellemrum gik på vingerne når en brun Blå Kærhøg kom forbi. Hjemme i statioshaven kunne jeg se 5 Grønirisker, 1 Bogfinke samt høre en Vindrossel, de var nok blevet tiltrukket af det mad jeg havde lagt ud til dem.

Ved middagstid forlod jeg Blåvand

HKn