Billede

Torsdag d. 6. december 2012

Kulden har for alvor bidt sig fast i hukket og der ligger et fint lag sne over det hele. Her til morgen var temperaturen ned under 4 grader, men fik sneget sig over frysepunktet op af dagen. Der er ikke mange småfugle tilbage herude – kun lidt Jernspurve, Rødhalse og drosler.

Under morgenens løbetur på stranden, blev jeg klar over at der stod mange måger hernede. Derfor måtte de tjekkes. Da jeg kom ned på stranden igen havde de fleste flyttet sig længere op mod nord. I skam da området i dag var lukket. Jeg gennemgik dem så godt jeg kunne, men kun en vinter-sortbynk fik jeg ud af anstrengelserne på stranden. Af de mange måger fandt jeg kun en enkelt der var farvemærket, så der er ikke kommet så mange norske fugle til området endnu.

På vej tilbage var jeg lige kommet forbi skuret da jeg opdager en kæmpe falk der stryger mod syd. Jeg finder den lidt sendt og når jeg at ærgre mig over at jeg ikke fik den ordentligt at se. Men til alt held vender den om på den anden side af fyret og giver sig til at kredse. Det er et ordentligt skrummel og tankerne om Jagtfalk begynder at fyldes i mit hoved. I skopet kan jeg se at der er stor kontrast mellem helt mørke undervingedækkere og lyse svingfjer. Skægstriben er bred, den er meget kraftig stirbet på kroppen, stor og tungt bryst og halen er lang og bred. Oversiden er kold brungrå. Alt sammen klassiske kendetegn på Jagtfalk. Jeg får skudt en masse billeder inden den forsvinder mod nord. Jeg forsøgte at finde den fra en høj klit, men den var forsvundet over heden.

Det er ikke til at vide om den raster i området eller det er en fugl der holder til længere mod nord, men Skallingen ville da være et godt sted at starte eftersøgningen.

HBø

Jagtfalk, 6/12

1k Jagtfalk (på billedet ses den bag fyret)

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog