Onsdag d. 12. december 2012

Den kraftige kulde som ramte resten af landet slap vi heldigvis for, da det kun var -2 gr. Dog ret så køligt da vinden tog til fra sydsydøst selv om solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.
Den 12.12.12 blev en mindeværdig dag. Da jeg ankom til stationen arbejdede Xenia på sin pc. Lige efter min ankomst kunne jeg se tumult mellem stationen og fyret, og den falk som mobbede Musvågen var større end Musvågen. Proportionerne sagde straks Jagtfalk, og jeg råbte JAGTFALK strøg ud i gården for at se fuglen igen. Her er Xenias beskrivelse af min reaktion: Vel ankommet til Blåvand. Bent Jakobsen kommer ind af døren, snakker lidt, kigger ud af vinduet, bliver pludselig fjern i blikket, hopper op “Hvad!…er det” løber en gang rundt om sig selv, kigger igen ud, flyver op og ud af døren hvorefter man hører et “YES”! Værsågod – 1 stk. Jagtfalk. Ikke officielt registreret siden 1986. ( Ved Blåvandshuk). Heldigvis havde den sat sig på den store antennemast på nordsiden af fyret. Der skulle tages fotos og Xenia var hurtig og stod nærmest lige under fuglen og kunne fotografere den. Den første der så den ud over os var Bente Jakobsen, journalist på Jyske vestkysten, som kom besøg for at skrive om min tid som naturvejleder og min afløser Marco Brodde, og nu fik hun ovenikøbet en historie om Jagtfalk med i posen. Senere ankom Marco og Jens Rye og de kiggede lidt da vi fremviste fuglen på skærmen. Heldigvis kom den igen og satte sig på antennen, så de også fik glæde af den. Også Henrik Böhmer nåede at se den da han ankom senere, men han havde jo haft nok samme fugl d. 6. december. Noget af det sidste vi så til den, var da den kom på fuld speed direkte mod stationen, drejede af og forfulgte en Skovsneppe, som den dog ikke fangede. På et tidspunkt da den lettede fløj den sammen med Blå Kærhøg som den havde større vingefang end. Kanon dagsoplevelse.
Ellers en meget tom dag, dog med et par Fjeldvåger, Dobbeltbekkasin, 1K Ride på stranden og 11 sydtrækkende Store Skalleslugere.

Bent

Jagtfalk Blåvand Copyright Xenia Salomonsen 12-12-12 (1)

Jagtfalk Blåvand Copyright Xenia Salomonsen 12-12-12 (2)

Fotos : Xenia Salomonsen

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog