Tirsdag d. 4. juni 2013.

Vejr.Endelig lagde vind sig nogenlunde. Vi havde i dag vind fra NNW (350 g) og styrken lå på 5-7 m/s, så det føltes helt behageligt. Solen skinnede flot og temperatureren lå mellem 10-16 grader igennem dagen. Sigten var 15 km, men der lå lidt dis over havet.

Alt gik sin vante gang nettene var op som de skulle og jeg tullede lidt rundt på må og få i løbet af morgen. Nettene var igen meget tomme, men man kan jo ikke rigtig forvente sig det helt store, når man tager årstiden og vindretningen i betragtning. Samlet fik jeg mærket 10 fugle, hvor bedste fugl var en karmindompap 3K+ han.

I blandt de mere spændende ting fra felten, kan nævnes en N-trækkende Gulirisk, som gik hen og blev den 13. obs af arten herude i år og meget tyder på det er forskellige fugle. Mest utroligt i dag var Blåvands første juni fund af Snespurv som rastede på P-Pladsen lige ved opgangen til Fyret..

snespurv blåv 4.6-2013 009kopiSnespurv hun rastende på P-pladsen – Første juni fund for Blåvand og blot det 3. i DK ifølge DOF-basen.

Op af morgen dukkede “tirsdagsholdet” op. Men der var så fuglefattigt, at efter et par rundstykker forsatte de mod Filsø.

SONY DSCBREAKING NEWS – ØRKENPRÆSTEKRAVE RAST VED BLÅVAND HERTIL AFTEN. FUNDET AF LENE ØRSKOV.

Historien bag den fantastisk fugl er følgende: Undertegnede er lige gået i seng kl 21.40, da jeg modtager følgende SMS fra Lene, “jeg mener jeg har set en Mongolsk Præstekrave på stranden”. Jeg ringer straks og endnu lidt rystet over Lenes melding. Lene siger kort at den er orange på brystet. Jeg vælger at springe i tøjet og løbe ned på stranden, da der ikke er et minut at spilde, da mørket snart falder på. Lige før jeg når Pælerækken høre jeg pludselig fuglen kalde to gange, og er her sikker på at det må dreje sig om en Ørkenpræstkrave. Fuglen er blevet skræmt op af to turister og flyver sandsynligvis syd på og jeg når aldrig at se den. Jeg ringer til Bent og siger han godt kan komme, da jeg er sikker på det drejer sig om en Ørkenpræst. Vi løber rundt på stranden men finder aldrig fuglen. Det er med en hvis spænding Lene dukker op med kameraet ved fuglestationen da det er blevet mørkt , men bag på hendes display kan vi se hendes fremragende billede (se ovenfor) af en meget smuk Ørkenpræst. Det er jo overflødigt at sige, det er endnu en ny art for Blåvand, da det jo blot drejer sig om det 3. fund for DK. Nu bliver det spændende om den ikke kan genfindes hertil morgen. Jeg takker ihvertfald Lene for, at jeg nåede at få lidt glæde af denne eksklusive gæst.

HKn

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog