Mandag d. 24. juni 2013

Tilbage igen i de vestjyske klitter. Vejret var ret blæsende med sydvestlig vind op til 10 sekm. Overskyet det meste af dagen og om morgenen enkelte byger. Sigtbarheden god men temperaturen ikke over 16 gr. Og så må vi jo også erkende, at dagene nu kortes det næste halve års tid.
En tur gennem mosen og på stranden viste kun de lokale fugle bortset fra 1 Almindelig Kjove trækkende mod nord. En enkelt Storspove trak syd.
På stranden var der aktivitet i Dværgternerne og da Per Olsen ringede og spurgte til Dværgterne situationen, kunne jeg bekræfte at der var ynglende Dværgterner på stranden. Per var klar med skilte og pæle og over middag kom han forbi, hvor vi kørte på stranden og fik lavet en indhegning til Dværgternerne, hvoraf der var minimum 3 par. Vi så at et af parrene havde 3 unger som var klækket inden for de sidste par dag, og et andet par havde også unger. Det er jo fantastisk dejligt at Per og Forsvarets Bygnings- og etablissementtjeneste reagerer så hurtigt til gavn for Dværgternerne. Nu bliver det spændende at følge parrene og om der kommer flere par til.

DSC_1962

DSC_1972

DSC_1975

I weekenden var jeg bl.a. i Viborg, hvor jeg besøgte gravstedet for overlærer Hans Christian Cornelius Mortensen. Ringmærkningens fader og en fremsynet lærer som mente at biologiundervisning skulle foregå udendørs i naturen. Jeg satte en lille hvid  rose ved gravstenen for at vise min respekt.

DSC_1857

Bent

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog