Tirsdag d. 16. september 2014

Vejr: Kort og kontant Rovfuglevejr…….. Vinden kom fra ren Ø (88) hele dagen og var lidt frisk og lå på en 7-9 m/s…… Til gengæld ikke mange skyer på den smukke blå himmel 3-4/8, så solen kiggede behageligt frem på denne lune sommerdag her midt om efteråret, der bød på temperatur om morgen på 14 grader, men over middag nåede op på 21.5 grad. Der lå lidt dis langt ude over havet, men alligevel kunne man se godt 20 km.

Stor Skrigeørn. Blåvand 16.09-2014. Henrik Knudsen

Denne højeste overraskende Store Skrigeørn der i dag gæstede Hukket – uløste nærmest fodboldstemning på “Rovfuglebakken” nord for Fyret. Foto: HKn.

Jeg kan lige så godt sige det med det samme for fanden hvor jeg elsker at se på fugle i Blåvand…… så er det på plads og så tilbage til “DAGEN” !!!!

Vinddrejningen fra NØ til ren Ø havde fået gang i de dagtrækkende småfugle, det kunne jeg allerede mærke da jeg løb rundt og fik nettene op i de tidlige timer af dagen. Bent havde selskab på morgenobsen af Henrik Brænder samt en fuglekigger fra Læsø. Jeg havde også fået selskab af Lene Ørskov (Ørkenpræstekravekvinden eller vel snare “Lykkens gudinde”), som gerne ville med på et par runder.

Ringmærkningen var lidt sløv, der var ikke kommet meget tiltræk og for de fugle der måtte være her, kunne nemt se nettene, da der var noget vind i dem…. Men heldigvis kunne Bent holde os underholdt med en trækkende Hvepsevåge, flere Dværgfalke samt ikke mindst en ung Lærkefalk, som blev den første herude i år plus nyt “x” for Lene, men det skulle ikke være det sidst………

Efter morgenobsen var det blevet tid til en lille kaffepause samt rundstykker som Lene havde medbragt. Da vi havde spist og hygget samt taget afsked med Jan Dürink, ville Bent op på Rovfuglebakken nord for Fyret, mens Lene og jeg ville på netrunde. Da vi havde afsluttet runden og nået op til Fyret, kigger jeg ud mod Hukket….. og når lige at tænke hvad fanden er nu det der hænger der….. jeg kigger over på Bent som står 300 meter foran os og ser at han også har opdaget fuglen…. jeg når lige at sige til Lene det ligner fandme en Stor Skrigeørn inden jeg råber i warkien til Bent, det er sgu da en….Herefter er der total panik, hvad helvede har vi gang i…. lige ved at skide i buskerne af skræk…. Skrigeørn på Hukket…. birder-Danmark dør af grin…..kaster warkien fra mig, kan høre Bent råbe og skrige i den, mens jeg tager billeder, vi skal have doku doku doku……blodet løb med 200 km…. det må sgu være, til sidst kan jeg ikke klare det mere må over til Bent som står med et skop….. kigge kigge, flere fotos, ringe til Jan Durink som laver håndbremsvending ved Ishuset….. Pludselig falder roen over os, vi er enige om bestemmelsen og nyder nu denne smukke ørn som kredser frem og tilbage henover det nye jyske-Bosporus, i selvskab med 7 Hvepsevåger, high-five…. Bent,Jan og Lene får ny art, Blåvand får ny art……jeg græd….vi er glade… vi næsten kysser….. vi elsker Blåvand og det blå hav, amen. Pludselig forsvinder den for os og vi regner med den er forsvundet mod Ø, men pludselig vender den tilbage til Rovfuglebakken, hvor Bent nu er alene tilbage, her kredser den kortvarigt sammen med en Fiskeørn, som vi i øvrigt så 3 af i dag inden den bare trak mod SW ud med vindmøllerne for herefter aldrig at blive set mere…….. Inden det hele fordyber sig i Ørnen, nåede vi op på 13 Hvepsevåger samt efterårets 2 første Vandrefalke.

Bare lige for en god ordens skyld, så er dagens ringmærkning her: Rødhals 9, Rødstjert 2, Solsort 1, Havesanger 2, Munk 12, Gransanger 1, Fuglekonge 2, Bogfinke 1, Grønirisk 2. I alt 32 fugle fordelt på 9 arter….

Her sidder man total udmattet som efter en tur i den lokale swingerklub med et kæmpe smil… man har oplevet noget som nok ikke lige sker igen foreløbig her på Hukket, især slet ikke da Bent allerede i går sagde, han så gerne ville se en anden slags ørn på Hukket ind de sædvanlige Havørne, ufatteligt denne drøm skulle gå så hurtigt i opfyldelse….

SONY DSCStor Skrigørn på vej mod Ø. Foto: Lene Ørskov……. synd hun ikke hedder Ørnskov, høhø

 

HKn

 

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog