Onsdag d. 29. oktober 2014

Vejr…Regnen piskede mod vinduet og vinden rev godt i det hele…..men lige pludselig var det overstået og da lyset brød igennem ventede der en skøn dag. Vinden var kravlet op i NW og lå på 9 m/s, men ret hurtigt aftog den i forbindelse med at regnen forsvandt og sidst på dagen var den næsten helt død. Vi lagde ud med lidt skyer, men der kom hul igennem først på formiddagen og så kom der selvfølgelig lidt sol. Sigten var ganske fin med 15 km  og det samme var temperaturen som igen nåede 15 grader.

Bent var atter klar til en morgenobs, som han vist ikke havde de store forventninger til….vindretningen lå ikke rigtig til en stor dag, vi nåede dog lige at snakke lidt inden han smuttede på Hukket og vi var lidt enige om der kunne dukke noget sjovt op i dag….måske en Fuglekongesanger ikke ville være urealistisk….. Så jeg drog optimistisk ud på første runde….Stationshaven var temmelig tom, men i Fyrhaven var der noget mere liv og i bunden af FX sad der en Sanger med meget gullige ben….først tanke på vej ned til den…var det måske en halvsen Løvsanger…..men det så mere og mere spændende ud som jeg nærmede mig fuglen.. Tjuhej det var sørme en Brun Løvsanger… en af dem med meget gullig undergump og måske det individ jeg har set med de mest gullige ben….som gav tanker på en Schwarz Løvs og mindede mig om en fugl vi fangede ude på Grønningen i oktober 1992, hvor vi også længe troede det var en Schwarz Løvs mens den hoppede rundt i felten og først fik bestemt til Brun Løvsanger da den gik i nettet.

Brun Løvs 1k. Blåvand 29.10-2014-1. Henrik KnudsenkopiBrun Løvsanger ses nu mere hyppigt i Blåvandsområdet, det drejer sig dog kun om det 6. ringmærkede individ, alle fund stammer fra sidst halvdel af oktober, mens der blot findes et enkelt fund fra november.

Udover dagens højdepunkt var ringmærkningen en af de bedre dage, jeg fik samlet mærket 77 fugle, hvor de talrigeste arter var Fuglekonge og Blåmejse med hhv. 31 og 16 stk., hvilket er helt i tråd med hvad der bliver ringmærket i Østdanmark og ved Falsterbo disse dage. Ellers fangede jeg en Gærdesmutte som blev fanget sidst år den 25. oktober som 1k og som ellers ikke er fanget siden….hvor mon den har slået sine folder henne

Ringmærkning: Gærdesmutte 2, Rødhals 3, Husrødstjert 1, Solsort 8, Munk 7, Brun Løvsanger 1, Fuglekonge 31, Blåmejse 16, Musvit 1, Skovspurv 1, Bogfinke 3, Dompap 3. I alt 77 fugle fordelt på 12 arter.

Som vi  havde forventet var morgenobsen en af de mere stille dage på kontoret, der blev registreret lidt trækkende småfugle, hvor Stæren lige som i går var talrig med over 3000 fugle. Endelig begyndte der at dukke lidt Alliker op, dem har der indtil nu ikke været mange af i dette efterår.

Lidt gæster var forbi i dag, tirsdagsholdet snuppede en onsdagstur i form af Sven-Åge Clausen, Sven Rønnest og Henrik Brandt samt Erik Overlund og mellem dette masse opbud af testosteron kiggede Xenia NKV også forbi.

HKn

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog