Fredag d. 24. april 2015

Et totalt vejrskifte efter de seneste dages enerverende nordvestenvind. Vinden var drejet længere ned i det vestlige hjørne og var kun på 5 m/s. Skydækket 7/8 var ikke særligt tykt, og det klarede da også op i løbet af dagen. Igen i dag en god sigt på +25 km og føltes også varmt med 7 gr. Da vinden ikke kom fra nordvest mere.

Havde ellers besluttet at sove længe i dag, da jeg skulle hjælpe Miniklubben med forskningens døgn. Men da jeg vågnede kl. 5 og lå og kiggede ud i luften kunne jeg lige så godt bruge tiden på noget fornuftigt og valgte at køre til Blåvand. Og det kom jeg i den grad ikke til at fortryde, selv om det blev en stressende morgen. Vejret lugtede af fugle og selv om jeg kun kunne ringmærke i et par timer valgte jeg at åbne vores egen stationshave. Det blev til 11 fugle af arter som Solsort, Løvsanger, Gransanger og Rødhals.
Med vinddrejningen ville jeg lige tjekke trækket af lommer, hvilket var givtigt, da der på ½ time trak 170 mod nord. Største flok på 52. Flokkene kom i stor højde.
Tælleriet måtte dog stoppes, da en mærkelig fugl kom trækkende ind over stranden og klitterne. Forpartiet langstrakt, lange vinger og også bagpartiet lidt langstrakt. Fuglen brun med lyse felter på vingerne. Allerede ved første øjekast var der ingen tvivl. Kun en fugl har det udseende nemlig Triel. Fuglen fløj ind over stationen og nord om fyret, hvor den tabte højde og forsvandt. Den måtte være gået ned i mosen. Udmelding via Rasmus Strack på birdalarm, derefter udtagning af fugle i nettene, og så kameraet på skulderen og så af sted.
Satsede på det nyslåede stykke i forbindelse med hegnsopsætningen, og rigtig nok lettede fuglen og fløj længere op. Den var utrolig sky og lettede 150 m afstand. Fik dog nogle dogmebilleder, hvor det er muligt at se det er en Triel. Henrik Brandt ankom kort tid efter, og efter mine anvisninger fandt han den i den nordlige del af mosen, og fik også fotos.
Efter en opringning til Miniklubben om lidt forsinkelse, jeg nåede dog både rundstykker og kanelstang, inden vi skulle starte, blev nettene lukket ned og resten af dagen foregik i forskningens døgn.
I flere år har vi snakket om, hvor fedt det ville være at se en indtrækkende Triel, og så står man ganske alene og får oplevelsen og hjertebanken selv i min alder. Fotos: Henrik Brandt

Bent

unnamed[2]

unnamed[1]

 

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Artsliste