Torsdag d. 28. maj 2015 – ALBATROOOOOOOOOOOOOOOOOS DAGEN

Vejr: Røv og nøgler, men for helvede hvor det ikke betød noget i dag. Det meste af morgen og frem til først på formiddagen regn, dog ikke så heftigt. Vinden lagde ud i SW (222) 9 m/s, men fra middag mere i en ren V-lig retning og tiltagende 12-13 m/s. En dag der bød på mest oversket vejr, men indimellem så vi lidt blå himmel samt lidt sol. Sigten omkring 15 km, mens temperaturen holdt sig omkring 10-12 grader.

Sortbrynet Albatros Blåvand 28.05-2015. Henrik KnudsenSortbrynet Albatros på vej tilbage til Helgoland – Tak for besøget – du vil blive huske for evigt……

Allerede inden jeg var kommet i gang stod der 4 friske fyre ude foran vinduet, Freddy Hansen ,Steffen Nielsen, Anders Søgaard var kørt fra Skagen mens John Kyed var kørt fra Hanstholm, de var kørt på vores mulige Grønne Sanger fra i går. De kom ind og fik tanket lidt kaffe, da de ikke havde fået mange timers søvn…..Senere dukkede Morten Christensen også op fra det Nordjyske.

Nå men jeg fik nettene op og så gik dagens jagt ellers på den Grønne Sanger samt friske nye fugle….Men det så ikke godt ud, vejret var alt andet end godt… Bent hjalp mig i dag, da vi sloges med lidt regn i de første timer af denne forblæste dag. Midt under en runde, hvor vi var gået ind i forgangen til Stationen for at tørre lidt inden vi atter skulle ud stod vi og snakkede lidt, da Bent pludselig udbryder “Hvad fanden er det” “Hvad fanden er det” og vælter ud af døren og ud i regnen og i næste sekund høre man bare brøllet “ALBA” og herefter er alt totalt udvirkeligt………Vi ser bare denne store fantastiske fugl komme trækkende op langs klitten på Sydhukket med direkte kurs mod Fyret og ligger så lige og kredser en omgang ved Fyret (vil aldrig glemme dette syn) inden den atter sætter kurs mod syd langs klitten og forsvinder ned mod Ishuset, det hele vare vel mellem 1 og 2 minutter….Herefter går alle mand total amok, det hele virker bare så uvirkeligt og ufatteligt, nu har vi snart i 2 år snakket om, at den måtte komme forbi herude, når den tog en af sine runder og så dukker den op på denne ubegribelige måde……det var jo lige før man var begyndt at tude af glæde.

Vi skyndte at få den ringet ud, da den måske ville blive genopdaget, hvis der var nogen der ville tjekke havet…..og ret hurtigt sad Erik Overlund og Per Poulsen ude i klitten og kæmpede bravt……..men trods en heroisk indsats som gav en Mallemuk, 7 Almindelige Kjover samt en Dværgfalk dukkede den ikke op mere i dag…..

Selv om vi arbejde hårdt på at få ringmærket nogle fugle i dag, måtte vi nøjes med 14 fugle, hvor Gransanger med 6 stk. , næsten stod for halvdelen af dagens fangst. Desværre så vi heller ikke mere til den Grønne Sanger fra i går, men den virkede også meget ivrigt fou. i går aftes, så den havde nok fået tanket godt op og var smuttet videre.

Ringmærkning: Hvid Vipstjert 2. Gærdesmutte 1. Solsort 1. Havesanger 1. Gransanger 6. Tornirisk 1. I alt 14 fugle fordelt på 6 arter.

Omkring middag opgav vi at ringmærke mere pga. den kraftige tiltagende vind og det virkede også som om vi ikke havde mere at “skyde” med oven på de to sidste dages oplevelser med Grøn Sanger og Sortbrynet Albatros…………….vi måtte bare have en afslappende eftermiddag, hvor oplevelserne kunne få lov til at bundfældes.

Tak til alle vores gæster som har været med til at gøre disse dage til uforglemmelige og fornøjelige og ikke mindst Bent som fandt den Sortbrynede Albatros, så flot gået gamle ven.

HKn

 

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog