Tirsdag d. 16. juni 2015 Albatrossen i Blåvand

Vejr: NW (319) 9-11 m/s, der dog aftog ud på eftermiddagen og kom ned på 6 m/s. Ellers også temmelig overskyet og kun få solstrej om formiddagen, mens den var mere fremme om eftermiddagen. Temperatur 11-14 grader og 25 km sigt.

I forbindelse med vores observation af Sortbrynet Albatros d. 28. maj var observationen i avisen og samtidig på en tysk hjemmeside om Blåvand. I lørdags blev jeg kontaktet af en tysk journalist. En tysk besøgende i Blåvand søndag d. 7. juni havde taget nogle fotos af en fugl på stranden, og ville gerne vide om det evt. var albatrossen eller bare en måge. Der var ikke de store forventninger; men da jeg åbnede billederne, blev mine øjne så store som tekopper, for lige der på stranden mellem fyret og ishuset stod en klokkeklar Sortbrynet Albatros. Jeg fik verificeret datoen, og det var d. 7. juni så det var ikke samme dato som vores fugl. Fuglen var set og fotograferet kl. 07.30. Jeg kunne se på Vogelwarte Helgolands hjemmeside, at fuglen ikke var set der d. 5. og 6. juni; men netop den 7. juni var den meldt tilbage. Efter at have været i kontakt med øen, kunne de fortælle, at fuglen var ankommet til øen ca. kl. 21.00 pågældende dato. Så det passer jo fint. Forhåbentlig er det ikke sidste gang vi ser noget til denne fantastiske i Blåvand. Observatøren og fotografen af fuglen er Peter Drawe, Wuppertal.
BentAlbatros7

Albatros10

Albatros 5

Igen i dag umulig gjorde vinden et forsøg på ringmærkning om morgen…men om eftermiddagen fik jeg nogle net op her i haven. Jeg gjorde det mest fordi den Sortryggede Hvide Vipstjert igen i dag fra tid til anden løb rundt i haven, men den lod sig ikke narre, den kunne se nettene som ingenting. Til gengæld fik jeg mærket to Grønsiskener.

Ringmærkning: Grønsisken 2.

Der var 2 syngende Karmindompaper i dag, jeg fik dog kun set den ene og det drejede sig om en 2k grøn fugl. Vores Bysvaler var nærmest fraværende i perioder i dag, jeg ved ikke om de er ved at opgive at få ynglet i år pga. af vejret.

Ellers bestod dagen mest af en del kontorarbejde, da der var en del af ringmærkning der skulle gennemgåes til flere mindre projekter.

HKn

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog