Mandag d. 6. juli 2015

Vejr: En frisk lille sommer kuling de første timer og frem til først på formiddagen fra W (260) 11-16 m/s, var dagens program, herefter forsat lidt blæsende med 10-11 m/s. Lidt skyer og en del sol blev det også til i dag. Fremragende sigt 20 km og gode temperaturer 14-17 grader.

Vi havde i dag begge fundet skoperne frem og sat os ud og havobse, da vejret ikke rigtig tillod ret meget andet. Der var utrolig mange måger igen i dag, især imponerede Sildemåge, hvor der var mange rastende og trækkende. Det var komplet umuligt at få et komplet overblik over antalet af fugle, men der var mindst 2000 og evt. måske det dobbelt. Ingen af os kan rigtig huske vi har set så mange måger på Hukket i sommerhalvåret før. Vi fik også skudt havfuglesæsonen igang i dag, da det blev til årets første Almindelige Skråpe som kom fint ude bag revet. To storkjover kom med 5 minutters mellemrum og en enkelt 3k lys Almindelige Kjove drønede også syd på. Derudover skete der ikke så meget, faktisk sad vi begge og savnede lidt H/F-terner som der ikke var mange af, nævnes skal dog en 2k. Havterne.

Bent tog senere en runde i mosen, men her var det dog ikke nemt at se noget i dag, da det fleste småfugle trykkede godt i buskene i den hårde vind. Dog tog den røde Karmindompap, vinden med ophøjet ro og sang en stor del af dagen.

Om eftermiddagen fik jeg slået græsset i hele Stationshaven, så det ikke længere stod og ragede ind i nettene. Helt ufatteligt så hurtigt det er vokset siden jeg gjorde det sidst. Nu mangler jeg bare at få fikset Fyrhaven, så er vi ved at være klar til efterårsæsonen for alvor.

For at undgå nogle uheldige situationer i den kommende sæson, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at ingen gæster går ind i de to ringmærkningshaver, uden de først har fået tilladelse til det af ringmærkeren HUSK DET !! Hvis man er med på runde, går man altid bag ringmærkeren, og afventer til han er færdig med at pille fugle ud af et net, inden man går videre HUSK DET !!. Der er heller ingen der skal være nervøse for, at de glipper et hit, hvis der fanges en sjælden fugl vil den blive fremvist ude på Stationens P-Plads, så gå ikke ind i haven, hvis man har hørt der evt. er fanget noget spændende HUSK DET !!. Ringmærkere er som målmænd, de er de mest sindsyge på holdet, men utrolig venlige hvis man overholder ovenstående regler.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog