Torsdag d. 9. juli 2015

Vejr: Vinden var drejede til nordvest (298) og lå på 16ms hvilket er en del skulle jeg hilse at sige. Temparaturen kom op på hele 12,3 grd, hvor er sommeren henne?. Skydækket sagde 5:8.

Der var ikke meget optimisme i hverken mig eller HKn da vi vågnede i morges. Vinden var drejede i nordvest og var ret kraftig. Det var rigtig svært at finde læ på nordhukket i nordvestenvinden. De få steder der var en smule læ, var der til gengæld en del sandfygening. Nå men efter at have ledt efter læ på nordhukket, tog vi den beslutning at sætte os på sydhukket. Der kunne vi helt sikkert kunne finde læ, og uden de store mængder sand! Det virkede umiddelbart fuldstændig håbløst, og der var heller ikke mange fugle at se på. Splitterner og Sildemåger var de 2 arter der fik obsen til at virke en anelse mindre lang.

Kl 06:20 finder HKn en mørk fugl som ser underlig ud. Den trækker direkte nord på cirka 500 meters afstand. Han udpeger hurtigt fuglen til mig og jeg ser en mørk vadefugl med hurtige vingeslag. Vi ser buet næb og lidt fremskudt bryst. Lidt efter lidt går det op for os at det er en Spove vi har med at gøre. Men der er noget rivende galt!! Den har ingen hvid kile op af ryggen og den virker utrolig mørk, især på undervingerne. Vi ser fuglen i 2 minutter, hvorefter HKn straks smutter hjem og kigger i en bog. Kort tid efter kommer han tilbage og der er ingen tvivl længere, Danmarks første Amerikanske Småspove er en realitet!!!! Vi var vilde af begejstring! Der var lige pludselig en anderledes og rigtig god stemning på obsen, som ellers havde skuffet lidt. Denne race af småspove er for nyligt truffet i England, og er en race vi har ventet lidt på skulle dukke op i DK. Vi skyndte os naturligvis at ringe til alle mulige der evt kunne være i området. På trods af at folk har kigget efter den, er den ikke blevet genfundet. Efter dette fantastiske fund fortsatte vi naturligvis obsen de sædvanlige 3 timer, uden der skete ret meget. Til gengæld havde THE sat sig i sabinebunkeren, og havde set 12 Almindelig Kjover i løbet af morgenen. Hele 7 i en flok hen over stranden.

Nettene stod selvfølgelig lukkede hele dagen i dag, så efter morgenobsen gik dagen med afslapning, tour de france og lidt skrivearbejde. I morgen skulle vinden falde en smule, så måske vi kan sidde på nordhukket i morgen uden at blive blæst helt væk.

(DMA)

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog