Fredag d. 10. juli 2015

Vejr: Endnu en dag med NV-vind (309) og 14 ms. Temperaturen lå på 12 grd. Skydækket sagde 4:8 og 20 km sigt.

Igen i dag var vi tvunget til at sidde på sydhukket, da det stadigvæk blæste meget fra nordvest. Vi forsøgte ellers på nordhukket, men vi kunne hurtigt se det ikke kunne lade sig gøre. Igen i dag havde vi hyggeligt selskab af Thyge Enevoldsen plus at Søren Gjaldbæk også dukkede op. Der skete endnu mindre på obsen end i går. Sulerne bevægede sig lidt nordpå og vi endte ud med 43 Suler i bogen. I løbet af sådan en morgenobs, kan man ikke lade være med at beundre Sulernes fine farvekontraster og store vingefang. Splitterne gjorde sig også lidt bemærkede da vi igen havde lige omkring 160 fugle hvor langt de fleste fløj nord. Vi havde håbet lidt på nogle kjover, men dem var der ikke nogle af. Til gengæld fløj der en helt hvid due (tamdue) nord sammen med en flok måger langt ude over havet. Ikke lige det syn man venter sig, når man sætter sig på havobs i kraftig nordvestenvind. Vi fik endnu en dag gennemført de 3 timers standardliseret obs, dog med lidt brok og surmuleri undervejs;)

Vinden aftog mere og mere i løbet af dagen, så omkring kl 18 forsøgte jeg mig med en tur i mosen og af stranden hjem. Fuglene gemte sig stadigvæk en del for blæsten, men jeg fik da 3 Rødryggede Tornskader i kikkerten. Alle sammen flotte hanner!!

På stranden hjemaf tjekkede jeg alle terner som rastede på stranden, og deriblandt var der 7 Dværgterner som stod flot lige i vandkanten. Efter betingelserne et ganske ok mose og strandbesøg.

Der er endelig kommet  kreaturer på græs i mosen, i alt 15. Håber der kommer nogle flere, hvis der skal græsses igennem. De stod i dag helt oppe i hjørnet nord for jordhulevej i en tæt flok. Området er jo også helt nyt for dem. Lad os håbe at afgræsningen hjælper så meget, at vi kan få nogle af de meget spændende planter, som tidligere har været i mosen tilbage.
Ringmærkningen var naturligvis aflyst i dag, men vinden skulle næsten falde helt inden i morgentidlig. Så HKn er på pletten i morgentidlig forhåbetlig med lidt fugle i nettet.

(DMA) og Bent

DSC_7408

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog