Søndag d. 12. juli 2015

Vejr: Vinden var i det gode hjørne i dag, nemlig sydøst (138) til at starte med. Senere drejede den så i vest. Det blæste kun 5 ms og temperaturen landede på 15 grd. Skydækket var på 8:8 og 6-8 km sigt.

Der var store forventninger til morgenobsen i dag. Vinden var i det gode hjørne og himlen var dækkede af et fint lag skyer, som gjorde betingelserne gode. Dagen startede godt ud med en del Almindelige Ryler trækkende. På blot 3 timer fik jeg noterede 248 sydtrækkende. 50 af rylerne kom på blot et kvarter, så der gjaldt det om at være vågen. De fleste flokke derudover var på mellem 10 og 20. Udover ryler var der også lidt gang i Hvidklirene. HKn havde flere over sig mens han ringmærkede, og jeg talte 9 ude på Obsen. Dagen kunne også byde på en enkelt Svaleklire, 1 Stenvender og hele 12 Småspover, hvoraf 8 af dem kom i en flok. Hættemågerne er også begyndt på rejsen sydpå da der kom 47 trækkende. En masse små hyggelige flokke passerede, og de er squ flotte i sommerdragt! Det mest specielle forblev 2 Dværgterner som fløj syd, dermed ikke en dag der går over historien mht sjældne fugle. En enkelt lokal Skovpiber kiggede også forbi nordhukket, men da den nok yngler i området blev det ved en rastende fugl.

HKn passede nettene fra tidlig morgen og 5 timer frem. Ringmærkningstotallen endte med dette resultat: Gærdesmutte 1, Jernspurv 1, Gulbug 4, Munk 1, Gransanger 2, Tornirisk 2. I alt 11 fugle fordelt på 6 arter.

I morgen lover de vestenvind, så det bliver nok ikke til det helt store vilde. Men hvem ved? Sommetider bliver man overrasket.

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog