Mandag d. 13. juli 2015

Vejr: Vinden var drejede til vest (281) 5 ms. Temperaturen lå lige en anelse højere i dag, da den sneg sig op på 14 grd fra morgenstunden. Skydækket var på 6:8 og 20 km sigt.

Helt generelt en ret tynd dag i dag. Vestenvinden havde ikke været god ved trækket, især vadefuglene svigtet os lidt. Dog begyndte Obsen godt, da der blot efter 20 min kom 3 Almindelige Kjover i flok. Den ene trak sydpå hvorpå der kom en ny nær slutningen af morgenobsen. Så i alt 4 Alm Kjover i dag som klart det bedste. Heldigt nok rastede de i lang tid ude på sandrevlerne, så jeg kunne nyde dem jagte Splitterner og Hættemåger i håb om at de ville give føden fra sig. Udover dette kom der 10 Almindelige Ryler, 5 Småspover og 1 Hvidklire. Så som i nok kan se blev det ikke den største dag herude.

HKn fik åbnet nettet da vinden ikke var kraftigere. Han havde held i sprøjten på sidste runde, da han fandt en Spætmejse oppe i fyrhaven som fløj rundt omkring fyret. Heldigvis var jeg kommet hjem fra morgenobs, så jeg kunne dele oplevelsen med ham. Blot få sekunder efter var den fløjet ned i fyrhaven igen, og var landede i nettet. Hvor heldig har man lov at være!! Utroligt nok er det 3 fangst i år. Det er kun sket i 2008, at der er fangede 3 Spætmejser, så måske kan vi slå rekord i år. Det interessante er at i år er der fangede 1 om foråret og 2 her i efteråret. I 2008 var det omvendt, altså 2 foråret og 1 om efteråret. Der er i alt 19 fund for Blåvands Huk nogensinde, og ud af dem er der 6 ringmærkede fugle nogensinde!!

IMG_0586

Dagens Spætmejse fangede i fyrhaven.  Fotagraf DMA

Ringmærkningstotalen ser sådan her ud: Jernspurv 3, Tornsanger 2, Gransanger 1, Topmejse 1, Musvit 1, Spætmejse 1, Grønirisk 1, Lille Gråsisken 3, Dompap 1. I alt 14 fugle fordelt på 9 arter.

I morgen skulle vinden være i nordvest, så det bliver nok også en stille dag på kontoret.

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog