Torsdag d. 16. juli 2015

Vejr: Ren nordenvind måtte vi døje med i dag (353) 5 ms. Temperaturen lå på 13,1 og skydækket var på 5:8. 20 km sigt.

Der var igen i dag ikke meget at komme efter. Ren nordenvind oplever vi sjældent giver det store træk herude. Det bedste fra dagen må være en trækkende Dværgterne som fløj syd midt på morgenen. En anden lille overraskelse var 3 Dobbeltbekkasiner som fløj højt nærmest rent vest. Men mon ikke de drejede syd lidt tid efter. En enkelt Krikand kiggede også forbi hukket. Der er vist ikke så meget mere at sige om denne morgenobs. Det har været en meget stille dag, og nok også den mindst indholdsrige dag i de knap 10 dage jeg har været herude.

Hkn havde til gengæld en helt god dag med ringmærkning, besynderligt nok her i nordenvinden. Her kan vi byde på denne dagstotal: Hvid Vipstjert 1, Gærdesmutte 1, Sortstrubet Bynkefugl 1 (ungfugl), Solsort 1, Gulbug 3, Gærdesanger 2, Tornsanger 4, Gransanger 1, Løvsanger 1, Korttået Træløber 1, Skovspurv 1, Tornirisk 3. I alt 20 fugle fordelt på 12 arter. Især er den Korttået Træløber en god art her i juli, og ikke en art vi fanger vildt mange af i løbet af en sæson. Sortstrubet Bynkefugl er også en rigtig god fugl at få en ring på. Igen en art der heller ikke mærkes mange af!

IMG_0679

Dagens solopgang kl 05:07. Foto: DMA

Ja… Nu hvor jeg ikke kunne få så mange fugle i bogen, tænkte jeg det ville være passende med et billede af lidt flot natur. Den solopgang bliver man aldrig træt af!

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog