Onsdag d. 22. juli 2015

Vejr: Vinden var i sydvest (244) 5ms. Temperaturen var fra morgenstunden på 16,2 grader, og skydækket var på 7:8. 20 km sigt.

Der var generelt lidt stille på Obsen i dag. Cirka 120 vadere i alt blev det til hvor 50 af dem var Strandskader. Artsdiversiteten synes jeg var god, da der kom små tal, men en del forskellige arter. Både Lille Kobbersneppe og Islandsk Ryle kom der 17 af. Der begynder at komme flere og flere hun-farvet fugle af Lille Kobbersneppe. Med Islandsk Ryle er det stadigvæk nærmest kun gamle hanner der kommer. Ret tidligt på morgenen fløj der også en Almindelig Kjover mørk fase syd. Det lignede umiddelbart en gammel fugl, men det var svært at se ordenligt i det tidlige morgenlys. En art der gjorde det helt godt i dag, var Krikand da der kom 21 stks i løbet af morgenen. Jeg synes ikke jeg plejer at se dem så hyppigt herude i juli, men det variere nok lidt fra år til år.

Klokken 08:08 blev det afgørende øjeblik for hele Obsen. Lige pludselig kommer der en Rovterne blandt alle HF og Splitternerne. Den kom rigtig flot lige i revet, og rastede sådan lidt undervejs. Vi kunne nyde den i et godt stykke tid! Rigtig fed fugl og en art jeg har ventet på de sidste par år skulle komme. Stemningen var i top og vi skyndte os selvfølgelig at tage fotos af fuglen. Det var dog på lang afstand, så fotoet er lidt grynet.

IMG_0870

Dagens voksende Rovterne trækkende syd. Foto DMA

Rovterne 2015

Som man kan se på billedet så har den kraftigt rødt næb, hel hvid bug og bryst, samt mørk undervingespidser. Rigtig karakteristisk fugl, som man nærmest ikke kan tage fejl af!

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog