Torsdag d. 23. juli 2015

Vejr: Vinden var i vest (284) 11ms. Temperaturen kom op på 13,8 grader fra morgenstunden og skydækkede var på 5:8. 20 km sigt.

Igen i dag en lidt halvkedelig morgen rent trækmæssigt. Den art der klart gjorde det bedst var Strandskade med 191 stks trækkende syd. Men det var også det der holdte vadertrækket i gang, da der kun kom 18 voksende Sandløbere, 2 Svaleklirer, 3 Stenvendere og 10 Alm Ryler. En art der til gengæld dominerede var Hættemåger med 111 stks i løbet morgenen. Specielt EN flok gjorde indtryk da der kom hele 72 samlet, rigtig flot lige i revet direkte syd. Langt de fleste Hættemåger er stadig voksende fugle, men enkelte 1k fugle ses dog i ny og næ. Som lidt krydderi på dagen kan nævnes 2 Almindelige Kjover lys fase som træk hastigt syd samt 1 2k Vandrefalk. Vandrefalken kom rigtig flot lige ind over stranden, og vi nået at se den ganske fint.

Ole Hansen tog sig en eftermiddagsobs og han var heldig nok til at se 1 Sortterne komme trækkende. Den sidste Sortterne herude blev set den 16/05-2015, og dermed den første efterårsfugl der er blevet observerede herude! Ikke dårligt!

Der var ingen ringmærkning i dag, da HKn stadig er på fyn. I morgen lover de svag sydvestenvind og det må næsten bringe lidt vadere med sig. Vi håber i hvert fald!

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog