Søndag d. 26. juli 2015

Vejr: Vinden var i det nordvestlige hjørne (312) 14ms. Temperaturen sneg sig op på 13,9 grader. Skydækket var på 5:8. Sigt 20 km.

Endnu en gang måtte jeg kæmpe en kamp mod en strid nordvestenvind. Det er blevet vanskeligere og vanskeligere at finde læ i lige præcis den vindretning, og især når den er helt op på 14ms. Derudover var sandfygning et kæmpe problem i dag, da man nærmest ikke kunne sidde nogle steder, uden at blive bombarderet med sand. Derfor valgte jeg endnu en gang at sætte mig på sydhukket, selvom efterårssæsonen er startet. Det er virkelig ikke en særlig holdbar løsning på vindproblemet, men bedre end ingenting. Det resulterede da heller ikke i en særlig imponerende morgenobs, da det bedste må være 300 trækkende Splitterner, sammen med 200 HF terner. Det var Ternerne der holdte Obsen i gang. Udover terner kom der kun nogle få Suler og endnu færre vadefugle. 1 Rødben og 3 Sandløbere blev dagens vadertotal…

HKn kunne naturligvis heller ikke ringmærke da det blæste alt for meget. Han fik til gengæld lavet lidt skrivearbejde, samt at han gik en tur i mosen. Der var ikke det store i mosen, men endnu en Stenpikker rastede dernede. I morgen ser vejret en del mere spændende ud, da de lover sydøstenvind og lidt byger i ny og næ. Det kunne godt gå hen og blive en helt god vaderdag.

(DMA)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog