Tirsdag d. 18. august 2015

Vejr: Det hele var i dag meget præget af den friske til hårde vind fra Ø (84) 10 m/s som stod på hele dagen…..Det var også ganske diset 15 km, men alligevel var det dejlig lunt fra morgen af, da termometret viste 18 grader…… vi fik også et par enkelte dråber, mens solen kiggede kortvarigt frem om eftermiddagen.

Våd sanger og stemning Blåv augst 2015 027kopiEn rød morgen varslede måske en spændende dag på Hukket ??.

Vi blev mødt af et rigtig spændende vejr i dag, den friske vind fra Ø….kunne måske sparke gang i enten noget vadefugle- eller rovfugletræk….. Det gik hen og blev en rigtig fin morgen for rovfuglene….Der var atter fint med trækkende Tårnfalke og Rørhøge med hhv. 22 og 9 fugle, alle Rørhøgene var 1k fugle. Set med lokale briller fik hele 3 sydtrækkende Fiskeørne smilet frem hos os, to af dem kom på morgenobsen, mens der dukkede endnu en op omkring middag. Men om eftermiddagen kom dagens rovfugl, da Michael G Jensen og jeg på en lille tur i mosen, så den smukkeste orangefarvede 1k. Steppehøg komme på klodshold ved mammutbunkeren. Udover rovfuglene bød dagen også på mange Landsvaler og Mursejlere, især sidstnævnte var talrig, i løbet af dagen fik jeg talt 1110 fugle, hvilket er nok er i underkanten af hvad der har trukket igennem i dag.

Ringmærkningen var langt om længe kommet lidt op i gear….da det blev til 23 fugle……men det tog så også kun 12 timer at nå dertil !!!. Den talrigeste blev Løvsanger med 7 fugle som alle var ungefugle….dens største konkurrent i antal var Havesanger med 4 fugle, her var fordeling 3 1k og en 2k+. Langt om længe kom årets første Skovsanger til Blåvand, den gik i nettet på en af dagens sidste runder i Stationshaven i V5. En Spurvehøg som var røget i V7 havde en Lille Gråsisken i fangerne, og sørme om den Lille Gråsisken ikke var ringmærket herude i juni….så her var der lige en genmelding, hvilket også blev den sidste, da høgen havde taget livet af den.

Ringmærkning:  Spurvehøg 1. Rødstjert 2. Rørsanger 1. Gulbug 2 Gærdesanger 1. Havesanger 4. Skovsanger 1. Løvsanger 7. Broget Fluesnapper 3. Skovspurv 1. I alt 23 fugle fordelt på 10 arter.

Skovsanger 1k. Blåvand 18. august 2015. Henrik KnudsenÅrets første Skovsanger…..som i 2015 er mere sjælden end Steppehøg her i Blåvand!!!!!

HKn

 

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog