Fredag d. 21. august 2015

Vejr….Sommerdiset og varmt. En svedig dag…hvor sommeren for alvor var tilbage. Vinden var atter krøbet i SØ (125) 5 m/s, efter den afsluttede dagen i går med at gå i SV. Om morgen lå der en del dis over både land og vand og selv om det klarede op blev det aldrig rigtig klart, sigten nåede aldrig rigtig op på mere end 10 km. Varmt var det som sagt og temperaturen lå mellem 15 om morgen og 21 grader.

Som et velsmurt ur eller gammelt ægteskab….var vi atter på plads og klar til endnu en dag med fuglene ved det skjønne Blåvand. Bent fik igen i dag assistance af den tyske ornit Axel Braunlich og senere stødte Lars Tom fra Randers også til, da han ankom først på formiddagen for at tilbringe en weekend herude. De havde en ganske god morgenobs med en del forskellige arter, bla. efterårets største dag for Sortterne med 6 stk. Luftrummet har indtil nu ikke været fyldt med mange småfuglestemmer, men i dag fik vi en lille forsmag på hvad der venter de næste par måneder, da Skovpiberne og de Gul Vipstjerter havde taget hul på trækket og lod deres stemmer høre…..bare hyggeligt.

Jeg kunne ikke helt følge op på den fine dag i går rent antalsmæssigt, men jeg kom da op på 26 fugle, hvilket helt klart er ok og godkendt på sådan en varm dag. Det var en temmelig gang blandet “blocher”, da dagens 26 fugle fordelte sig på 13 arter. De 2 mest almindelige fugle i nettene var Havesanger med 4 og Løvsanger med 9 stk.. Den største sylvia Høgesangeren lagde også  vejen forbi nettene, da jeg kunne plukke en i Fyrhaven i F8, og som altid overrasker den med sin størrelse….en kæmpe. Det var dagens anden fugl, da jeg kort forinden havde “sparket” en op ved Vesterled. Det var også ved at være forventet de skulle dukke op, da Helgoland de seneste dage dagligt har haft arten, og når det regner på præsten, så drypper det også lidt af på degnen..

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Rødstjert 1. Solsort 1. Sangdrossel 1. Høgesanger 1. Havesanger 4. Gransanger 2. Løvsanger 9. Broget Fluesnapper 2. Musvit 1. Grønirisk 1. Lille Gråsisken 1. Lille Dompap 1. I alt 26 fugle fordelt på 13 arter

Høgesanger 1k Blåvand 21.08-2015-2. Henrik Knudsen

Dagens anden Høgesanger blev fanget i Fyrhaven, men første ringmærkede, mens der rastede en ved Vesterled……..Så nu 3. fugle på 2 dage.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog