Lørdag d. 22. august 2015

Vejr: Svedig lørdag….Rammstein vejr. For pokker vi svedte tran i dag, vinden som kom fra SØ (120) 5 m/s, medbragte en utrolig varme, som nåede op på 24 grader. Men inden da startede dagen med 16 grader og skyet og diset vejr 6/8 og 10 km. Senere brød solen igennem og der kom flot blå himmel med spredt skydække.

Som en anden Mourinho, havde jeg i dag udtaget et nyt hold til at varetage optællingen, speciel indkøbt til lejligheden havde jeg købt Martin Søgaard, mens Lars Tom havde fået genvalg og som verdens bedste indhopper var David Manstrup også med på teamet. Trioen skuffede heller ikke, de var skarpe og skrappe. De fik en af de største forekomster i flere år om efteråret af Sortterner med 20 fugle, som bestod af et miks af både adulte og unge fugle. Rovfugle blev der også set lidt til i dag, mest talrig var Tårnfalk med 34 sydtrækkende fugle, mens de to mest sjældne var en Blå Kærhøg og en Vandrefalk. David longspottede lige den første Sjagger i august siden 2010, hvilket nok var en af dagens største fuglemæssige overraskelser. Landsvalerne høvlede bare der ud af i klitterne og der blev registreret over 1700 fugle.

Jeg havde en ganske fin dag i nettene, hvor jeg fik fanget 31 fugle, her kunne jeg glæde mig over at Løvsangerne næsten udgjorde halvdelen af fuglene med 14 stk….. alle var ungfugl. Men indtil videre har andet halvår forsat kun budt på 66 Løvser…..håber forsat det gode vejr de næste par dage kan banke mindst 100 mere af. Dagens mest spændende fugl i nettene var nok årets 5. Korttåede Træløber, hvilket er ny samlet rekord for denne tidligere meget fåtallige arter herude.

Ringmærkning: Jernspurv 2. Rødstjert 2. Gulbug 1. Tornsanger 1. Munk 2. Gransanger 2. Løvsanger 14. Broget Fluesnapper 4. Korttået Træløber 1. Dompap 1. Gulspurv 1. I alt 31 fugle fordelt på 11 arter.

Korttået Træløber 1k+ Blåvand  22.08-2015-1. Henrik KnudsenÅrets 5. Korttået Træløber blev ringmærket på denne super varme august dag.

Ellers mange herlige gæster herude i dag, flere kom med på en ringmærkningsrunde og det var jo hyggeligt der var lidt fugle at vise frem. Ellers skal Rene Rørbæk fra Aalborg bydes velkommen, han skal være vores nye observatør igennem hele efteråret, så tag godt imod ham.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog