Søndag d. 23. august 2015

Vejr: Sommersol og varme i rå mængder. Solen kom fra Ø (96) 7-11 m/s og gik senere mere over i SØ. Ellers en meget mere klar dag, hvor sigten lå omkring de 20 km og skydækket omkring 1-3/8. Temperaturen lå mellem 15-25 grader.

Vi havde en fantastisk dag herude i dag, måske væltede det ikke med vilde store antal, men der var mange fine arter der lagde vejen forbi og der blev obset, så det mindede om en “7 eleven”, vi var konstant folk i felten.

Martin og Lars tog sammen med vores nye mand Rene morgenobsen, mens undertegnede tog sig af….netop…. nettene. Drengene havde en god omgang rovfugle, hvor det bla. blev til 39 Tårnfalke, Vandrefalk, Fiskeørn samt Duehøg. Havet bød igen på en stak fine Sortterner som de to kanonfotograf Eva Foss og Bo Christiansen fra Esbjerg fik fantastiske billeder af.

Sortterne strand Nr7758 Blåvand d. 23.8.15 (efh)En af dagens godt 10 Sortterner, som her tog en lille pause på strandenen. Foto: Eva Foss Henriksen.

Nettene gjorde det egentlig ganske godt selv om vinden gjorde alt for at drille i den friske østenvind. Der blev fanget 29 fugle og de flittigste fugle til at hoppe i var Havesanger 7, Løvsanger 7 og Broget Fluesnapper 6. En Sjagger fik også ring på og regnes for samme fugl som blev spottet igår på morgenobsen.

Ringmærkning: Skovpiber 1. Jernspurv 1. Rødstjert 1. Sjagger 1. Gærdesanger 1. Havesanger 7 Løvsanger 7. Grå Fluesnapper 1. Broget Fluesnapper 6. Skovspurv 1. Grønirisk 1. Tornirisk 1. I alt 29 fugle fordelt på 12 arter.

Igen i dag væltede det afsted med Tidselsommerfugle, Admiraler og Dagpåfugleøjer gennem landskabet, jeg mindes ikke jeg tidligere har oplevet så fantastisk et imponerende træk herude, der er nok kørt nogle tusinde sommerfugle afsted. Måske det var det der var med til, at der lige pludselig landede en Kommabredpande foran døren til stationen, hvor vi sad og slappede af lidt over middag. Den var ny art til alle mand og en pænt sjælden sommerfugl her på Hukket.

Samklip Red 900 pix Kommanredpande Blåvand Sharp 23.08-2015 002Kommabredpande, meget fåtallige sommerfugle her på det vestligste punkt. Foto: Henrik Knudsen.

Men dagen var slet ikke slut endnu, sidst på eftermiddagen viste vores friske nye observatør, hvordan man lige finder en smuk 1k Aftenfalk i mosen…… og så fik han ovenikøbet ny art…..respekt.

aftenfalk 055

En rigtig smuk 1k. Aftenfalk afsluttede en rigtig herlig søndag her ved Blåvand Fuglestation. Foto: Rene W Rørbæk.

HKn

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog