Mandag d. 24. august 2015

Vejr: Atter en blæsende dag med varme frem til sidst på eftermiddagen, hvor der kom noget andet vejr ind og varmen blev sendt væk. Vinden kom fra Ø (83) 7 m/s, men stød omkring de 9 m/s. Det tynde skydække om morgen blev hurtig brændt af og så var der atter flot blå himmel og sol. Temperaturen lå mellem 16-23 grader. Det kom dog helt til at føles lidt køligt med den fronten der kom ind sidst på eftermiddagen.

Inden vi kommer til i dag, bliver jeg lige nød til at skrue tiden tilbage til igår aftes, hvor jeg var så heldig at sparke en Lille Tårnfalk op inde på heden. I første omgang var jeg gået ind på heden i håb om af finde eller genfinde den Aftenfalk der blev set herude igår af Rene. Relativ hurtig opdagede jeg så den her falk, som så meget underlig ud i første omgang. Jeg valgte straaks at skyde en serie og sank en ekstra gang da jeg på bagstykket af mit kamera så en Lille Tårnfalk, jeg kunne næsten ikke selv tro på det. Fuglen blev hængende i små 5 minutter inden den forsvandt mod SØ. Jeg skyndte mig nu hjem, jeg måtte bare se den på computeren og se jeg ikke havde taget fejl. Samtidig valgte jeg at sende den rundt til nogle dygtige rovfuglefolk og deres svar var ret ens og begge syntes det så godt ud for en Lille Tårnfalk.

1 ssp falk Nr 058kopiLille Tårnfalk, set ved de “3-master”. Foto: Henrik Knudsen

Jeg har fået noget kritik for min manglende udmelding, berettiget el ej, så ville jeg være sikker i min sag inden jeg valgte at udmelde den. Jeg kan blot sige, at fuglen trak væk og den derved forsvandt sent på aftenen og derved var umulig at køre på.

I dag var Rene alene på obsen, da vores gæst Lars Tom valgte at køre ind på heden og kigge efter den Lille Tårnfalk. Desværre var falken som forventet ikke til at genfinde, senere prøvede Henrik Brandt også. Men Rene klarede obsen fint og fik hevet nogle fin tal sammen. Senere tog han også nogle timer på bakken nord for Fyret, hvilket pyntede flot på den samlede total af rovfugle, som bla. bød på 32 Tårnfalke, 1 Lærkefalk, 1 Aften/Lærkefalk (mest sandsynlig en Lærkefalk) samt 1 Rød Glente, alle fugle var sydtrækkende.

Mærkningen gik også ganske fint i dag og samlet kunne 34 fugle få en lille ring om benet. Dagens topscore var glædeligt igen Løvsanger med 13 fugle. Men det der var mest spændende i dag var en aflæsning af en Grå Fluesnapper fra Spanien med en ring fra en central jeg ikke var bekendt med “Aranzadi San. Sebastian”, så den glæder jeg mig meget til at høre fra.

Ringmærkning: Jernspurv 2. Husrødstjert 1. Rødstjert 1. Tornsanger 2. Havesanger 7. Munk 1. Løvsanger 13. Grå Fluesnapper 2. Broget Fluesnapper 1. Skovspurv 2. Dompap 1. Gulspurv 1. Ialt 34 fugle fordelt på 12 arter.

Det bliver spændende at se hvad det kommende vejrskifte kommer til at betyde i morgen…..

HKn

 

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog