Mandag d. 31. august 2015

Vejr: Ganske enkelt og lige til….”fald-vejr”…Hele dagen var præget af byger og opholdsvejr…heldigvis var der ikke så meget regn i bygerne som lovet. Dog omkring 17.30 tog regnen noget til, men det var til at leve med. Vinden var fra NØ (51) 2m/s gennem hele dagen. Sigten svingede pga. bygerne, men lå fra 10-20 km. Temperaturne mellem 15-17 grader.

Sikke en dag vi fik herude…..en af dem som man sætter rigtig pris på….da der er langt imellem dem. Endelig fik vi efterårets første rigtige store dag med fald af småfugle og det var ekstra dejligt der endelig blev lukket op for posen med Løvsangere….for pokker hvor har vi savnet dem. Løvserne var klart de talrigeste herude, men der var også rigtig mange Brogede Fluesnappere og i kraft af deres stemmer prægede de hele lydbilledet….herligt.

Der blev virkelig ringmærket igennem, dog måtte der holdes en pause på en time sidst på formiddagen, da regnen lige var lidt kraftig på det tidspunkt…men så åbnede vi atter op for hele styrken og mærkede frem til den kraftige regn kom kl. 17.30. Bent blev hidkaldt, hvis det skulle begynde at brænde på. Som nævnt var der mange Løvsangere og der blev mærket 54 fugle…ikke mange i forhold til gamle dage, men med det niveau arten er på disse år var det en herlig fornøjelse. Broget Fluesnapper holdte sig heller ikke tilbage og endte på 26 fugle. Billedet var fuldstændig ændret i forhold til i går, hvor Jernspurv og Tornsanger dominerede, men dem blev der ikke fanget nogen af i dag. Tornsangerne var også næsten fuldstændig forsvundet i forhold til går…utrolig spændende som det hele kan ændre sig på et døgns tid. Andre lidt mere fåtallige arter hoppede i stedet for så i nettene, og vi klagede ikke over Høgesanger og Lille Fluesnapper. Høgesangeren var den anden der blev mærket i år og ud over dem fandt vi yderligere to rastende fugle. Den Lille Fluesnapper var den første i år, da det ikke blev til nogen i foråret. Arten er forholdsvis sjælden i august, hvor der samlet er set 11 fugle, årsfordelingen er følgende 1968:1, 1971: 1, 1972:3, 1982:1, 1984:1, 1991:1, 2013:2 og nu 2015:1. Sidste dag i august bød på årets første dag med over 100 fugle, så nu har vi fanget i juli/august 823 fugle.

Lille Fluesnapper 1k Blåvand. 31.08-2015-1. Henrik KnudsenLille Fluesnapper fanget i Stationshaven i Ø1 – sjælden august gæst.

Ringmærkning: Rødhals 3. Rødstjert 1. Høgesanger 1. Havesanger 11. Munk 4. Løvsanger 54. Lille Fluesnapper 1. Broget Fluesnapper 26. Lille Dompap 1. Gulspurv 1. I alt 103 fugle fordelt på 10 arter.

En anden art som har været “dømt ude”  indtil i dag var Vendehals, hvor vi fik sparket 3 fugle op rundt omkring i terrænet, lidt underligt den har været så fåtallig, da man på de hollandske træksteder har haft mange fugle. Sidste fugl der skal nævnes i dag er en Fiskeørn som kom smukt lige henover stationen.

Vi havde besøg af lokalavis i dag, som kom ud for at høre lidt mere om vores projekter herude, så hold øje med den, når den dumper ned i postkasen en af de nærmeste dage.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog