Tirsdag d. 1. september 2015

Vejr: Dagen startede med et par skønne timer, med svag vind fra NØ (33) 3 m/s, men allerede fra kl. 8 kom det lovede vejrskifte og vinden gik i NV og tiltog og sidst på dagen kom den op på 13 m/s. Gennem hele dagen var der konstant noget fugt i luften eller også et par mindre byger. På trods af vinden og ikke særlige høje temperaturer 15-18 grader føltes det ganske lunt. Sigten var omkring de 18 km.

I går fik jeg slet ikke nævnt morgenobsen og det var ikke fordi jeg havde glemt Rene, men som han selv sagde der var total tomt. Heldigvis var der kommet lidt mere gang i den i dag. Som tidligere år kom der “pludselig” gang i svømmeænderne, hvilket skyldes jagten gik ind i dag. Nu bliver fuglene enten skræmt af forstyrrelser eller skudene i de områder de har opholdt sig i. Mest markant var forekomsten af Krikand med 235 samt Pibeand og Spidsand med hhv. 140 og 47 fugle. Det blev også til en ganske fin Almindelig Kjove dag med 13 fugle, de var dog lidt svære at blive kloge på, så der kan godt være et par gengangere imellem.

Jeg fik igen en herlig dag i nettene, i hvert fald frem til vejrskiftet kom. Der var atter rigtig mange Brogede Fluesnappere, mens Løvsangerne havde tabt pusten lidt. Til gengæld havde Havesangeren sat farten op og var meget talrig i dag.

Rødhals 1. Rødstjert 9. Gærdesanger 1. Tornsanger 3. Havesanger 24. Munk 7. Løvsanger 16. Grå Fluesnapper 4. Broget Fluesnapper 28. Broget Fluesnapper 28. Bogfinke 1. I alt 94 fugle fordelt på 10 arter.

Tirsdagsholdet var på banen i dag og efter lidt kaffehygge og en god lusketur tog de gamle drenge nord på og der gik ikke længe før jeg havde Svend Åge Clausen i røret…de havde nemlig inde på Kallesmærsk Hede fundet 1k Aftenfalk. Så jeg tog en hurtig tur ind på heden og fik set den rigtig fint både siddende og flyvende.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog