Torsdag d. 10. september 2015

Vejr: Skønt vejr hele dagen igennem også selv om der faldt 17 dråber !! vand sidst på eftermiddagen. Igen en smag af efterår, da det var småkøligt til morgen og temperaturen var ned på 8 graders varme, den nåede dog op på 17-18 grader senere på dagen. Vi så knap så meget til solen i dag, da det var mere overskyet 5-7/8. Sigt 20 km.

En dag der bød på mange spændende aktiviteter….Dog startede dagen som den plejede, Rene, Bent og Dorthe gik sammen på morgenobs….I dag var den ihærdige trio ikke alt for begejstrede over dagens mængde af fugle…..jeg vil gå så vidt og sige, at de lignede nogen der var blevet trukket i lommepenge da de atter var hjemme….så der måtte en lille “peptalk” til…..så var de atter topmotiverede.

Ringmærkningen kørte egentlig ganske fint, selv om Rødhalsene ikke ligefrem brølede i krattene herude i dag, men da dagen var omme stod den samlede total på 39 fugle. Mest spændende var årets anden Sjagger, som blev fanget oppe i Fyrhaven. Dagens småfugl blev en rastende Lille Fluesnapper ved Vesterled, den var super ivrigt kaldende, men desværre ville den ikke over i vores have og ringmærkes. Det var i øvrigt årets anden fugl for Hukket.

Gærdesmutte 2. Jernspurv 4. Rødhals 4. Rødstjert 9. Sjagger 1. Havesanger 4. Munk 2. Gransanger 3. Løvsanger 4. Grå Fluesnapper 1. Broget Fluesnapper 3. Bogfinke 1. Gulspurv 1. I alt 39 fugle fordelt på 13 arter.

Men selv om fuglene svigtede lidt var der som sagt masser af aktiviteter herude. Xenia fra NKV var herude i dag, hvor hun havde et spændende møde med John Frikke, Jørgen Grønne og Bent om forskellige spændende tiltag, såsom flere arrangementer sammen. Senere havde vi endnu et møde i strategigruppen. Det er virkelig skønt at opleve den måde folk brænder og arbejder for Blåvand på…..

Dagens mand var Svend Åge Clausen, som kastede sig ud i at få renset hele baggården, så han havde hele arsenalet af skuffejern og ukrudtsbrænder med. Han var næsten slette ikke til at stoppe igen, så vi måtte lokke med lidt sjove fugle såsom Vandrefalk samt Småsnapperen.

Rene viste også stor gejst og tog “jernhesten” og kørte en tur til Grønningen/Skallingen og det blev belønnet med en fik smuk 1k Steppehøg.

Bødker bog 10. sep 2015. Henrik Knudsen

Så var vi heldige igen, vores bogsponser m.m. S. Bødker kom med forskellige bøger til os, fremhæves skal dog især 2. ringmærkningsbind fra Finland…

Slut på en herlig dag..

HKn.

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog