Søndag d. 13. september 2015

Vejr: Tungt og giftigt. Blåvand var heldig i dag, da det regnede i det meste af Jylland men ikke herude, og det endda selv om der samtidig med det regn der faldt ind over land også passerede en front vest for Hukket. Vinden kom fra SØ (127) 7 m/s, men tog noget af i løbet af morgen og formiddagen. Det var meget diset, sigten svingede mellem 5-8 km det meste af dagen. Det føltes rigtig varmt fra morgen af 15 grader, men da solen prøvede at komme igennem for en kort bemærkning omkring kl. 13 føltes det meget stikkende et par timer, indtil skyerne igen lukkede af.

Regnen i det meste af Jylland havde lukket for tilførsel af nye fugle, så vi forsøgte at samle “krummerne” op fra i går som evt. var blevet hængende. Både morgenobsen og ringmærkningen kørte utrolig langsomt og alt tyde på, at det skulle blive hård omgang at komme igennem. Men heldigvis kom meldingen om en 1k Steppehøg ude fra obsposten. Årets anden fugl valgte at småraste lidt i området og blev set helt fantastisk mens den fløj rundt mellem Hukket og Stationen. Derudover kunne Hukket fremvise 2 Vandrefalk, men derudover var der skrækkelig stille., lidt synd for David som havde været så fin at springe ind og tage morgenobsen, mens Rene holdte en velfortjent fridag sammen med hans familie som havde lejet et sommerhus i Ho.

Mærkningen var som sagt også noget op af bakke, selv om jeg kørte med den store “klinge” og mærkede igennem, kunne jeg ikke tvinge mere end 20 fugle ud af det. de to hyppigste var hhv. Jernspurv og Havesanger med hhv. 4 og 5 stk..

Gærdesmutte 1. Jernspurv 4. Rødhals 2. Rødstjert 2. Sangdrossel 1. Havesanger 5. Munk 2. Gransanger 1. Løvsanger 1. Lille Dompap 1. I alt 20 fordelt på 10 arter.

Da trækket og nettene ikke rigtig kunne byde på så mange fugle, tog flere folk turen ud til Grønningen, hvor den Stribede Ryle rastede på 3. dag. En stor tak skal lyde til de mange gæster der har besøgt Stationen henover weekenden, det var har været super hyggeligt at gense gamle venner samt en masse nye ansigter……

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog