Onsdag den 23. september 2015

Vejr: Så er den fandme gal igen…..vandet driver ned af min røv og jeg ville være en fremragende prøvklud for en olieskindjakke….altså atter en våd dag hvis nogen skulle være i tvivl. Det smådryppede det mest af morgen og frem til sidst på eftermiddagen. Herefter ganske nydeligt vejr, hvor der også blev tid til lidt sol. Vinden var næsten ikke eksisterende i dag N (6) 1 m/s, skydække 4-8/8 og sigt 10 km. Igen en lun efteråsdag 12-15 grader.

Vi var var helt oppe og ringe i dag….ingen vind, så der var ikke grænser for hvad vi skulle se…..vi havde nærmest oprettet en direkte linie til SU, så de løbende kunne godkende de mange sjældne fugle der ville tikke ind……..men men. Der var totalt fugletomt både på obsen og i nettene, sjældent har vi oplevet så stille en dag, hvor der burde have været masser af tikkende fugle i krattene……ikke mindst Rødhals næsten totale fravær er stærkt foruroligende…..hvor er fuglene henne i 2015.

Nå men vi blev reddet på målstregen af hhv. efterårets 6. og 7. 1k Steppehøg, hvor der først kom en trækkende om morgen og så igen over middag. Hvis disse to smukke fugle ikke var kommet forbi på denne helt uforstålige tomme dag………..så havde vi sgu mobbet Bent.

steppehøg 014 (1024x583)

Foto: René Rørbæk

Ringmærkning:  Jernspurv 1. Rødhals 4. Tornsanger 1. Munk 1. Gransanger 2. Fuglekonge 3. Grønsisken 1. Gulspurv 1. I alt 14 fugle fordelt på 8 arter.

Dagens store spørgsmål er – “Mutti wo sind alle die Imigranten”

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog