Torsdag d. 24. september

Dejligt vejr til morgen og for en gangs skyld med lidt sol og uden regn! 6 s/m fra SV(225) med 15 kilometers sigt. Det nogenlunde vejr holdt dog kun frem til middag, hvor vinden efterhånden havde taget godt til, og regnen begyndte og den tog senere betydeligt til.

Morgenobsen var ganske fin ude over havet, hvor vi havde godt gang i lommerne i den første time, hvorefter de gik fuldstændigt i stå. Vi kom dog op på 182 Rødstrubede og 2 Sortstrubede. Da lommerne gik i stå tog Sulerne så over. Dagstotalen blev hele 1016 fugle med omkring 500 rastende i en flok og 500 trækkende i løbet af morgenen. Småfulgetrækket var ret begrænset. Vi fik dog årets første Storpiber ud af det. Fuglen gik lidt overraskende til rast nede i klitterne lige ud for obsposten, og vi kunne her træde den op igen. Det var en længe ventet ny art for undertegnet.

Hen til middag fik vi besøg af Astrup Højskole der havde hele 70 kurister med! Både HKn og undertegnet fik prøvet krafter af med af være naturvejleder for en eftermiddag, imens at BeJ var i sit es. Det var meget hyggeligt med kuristerne, selvom fuglene ikke rigtigt var samarbejdsvillige, men lidt kaffe og kage gør altid godt.

HKn havde en særdeles sløv dag i nettene og kun en Hvidbrynet Løvsanger kan nævnes. Det er årets 6. fugl og vi nærmer os stille og roligt et rekord år for arten.

Ringmærkning: Jernspurv 1. Munk 1. Hvidbrynet Løvsanger 1. Bogfinke 1.

Ialt 4 fugle fordelt på 4 arter.

Vi fik også besøg af HBR her til aften. Han takker i morgen af efter 14 dages ophold i Blåvand og det var ganske hyggeligt og dejligt at han kiggede forbi med lidt øl.

RWR

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog