Søndag d. 27. september 2015

Vejr: Desværre atter en dag hvor vejrmongolerne fra DMI ikke kunne finde ud af at lave en rigtig vejrudsigt, vejrudsigterne svinger sgu lige så meget som en swingerklub. Vinden kom fra NV (342) 7 m/s og tog aldrig af ( jeg tilgiver kun Anja Fonseca, DK`s smukkeste vejrpige). En dag der bød på et noget vekslende skydække, men også en del sol. Sigten var mindst 20 km, mens temperaturen lå på 13-16 grader.

Der var som i går godt gang i dagtrækkende småfugle, så Rene havde travlt ude på posten, da der kom fint med Grønsiskner, Bog/kvækerfinke samt Engpibere. Mens småfuglene havde travlt, var der ikke meget gang i havfuglene, det virkede som om de holdte weekend…vel meget passende på en søndag.

Jeg havde hele styrken af nettene oppe, og hvad der i første omgang lignede en rigtig “ikke igen dag” ændrede pludselig karakter omkring kl. 10, hvor der pludselig kom gang i småfuglene i nettene, det var især var Rødhals der tog det store slæb. Af dagens 53 mærkede fugle stod Rødhals for de 28 af dem.

Gærdesmutte 2. Jernspurv 4. Rødhals 28. Solsort 2. Sangdrossel 3. Munk 1. Gransanger 4. Fuglekonge 5. Musvit 1. Lille Dompap 3. I alt 53 fugle fordelt på 10 arter.

Lidt fine arter blev der også presset ud af dagen, da der blev opdaget en fin rastende Storpiber nede i mosen samt samme sted efterårets første Store Tornskade herude.

Ellers var der en del dejlige gæster forbi stationen, så det var vældig hyggeligt.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog