Mandag d. 28. september 2015

Vejr: Smukt smukt vejr….. Vinden kunne dog ikke helt slippe sit tag, så om morgen og frem til middag stod den på 5 m/s  fra N (345). Om eftermiddagen aftog den og til aften totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal vindstille. Dagen startede noget skyet, men heldigvis kom der hul igennem og vi fik masser af sol. Sigten igen kanon god 25 km og endnu en lun dag 13-15 grader.

Jeg startede dagen noget tidligere end normalt, jeg var oppe kl. 4, da jeg ville se den “Blodrøde Måneformørkelse”…. men lidt skuffende måtte jeg til at starte med konstatere, at der var meget skyet. Men heldigvis kom der en længerevarende opklaring, så dette fantastiske skue kunne nydes på en klittop sammen med det blinkende Fyr……..

Blodrød Måne 28.09-2015-2. Henrik KnudsenBlodrødmåne voldsom tidligt mandag morgen

Men ellers gik det op for mig, at for første gang nogensinde har et “boyband” passet morgenobsen. Den sagnomspundne due “Jimmy og Rene”  med ørehængeren “stegt flæsk med persillesovs” sang til hinanden gennem warkierene hele morgen. Det var mere end den anden kendis “Lord Bentner” kunne klare, han røg afsted ud til drengene….selv om han selvfølgelig var kommet for sent til træningen. Selve morgenobsen var en tynd omgang, hvor havet forsat ikke havde meget at byde på. Drengene måtte igen hygge sig med et læs trækkende småfugle, hvor der var flere fine arter som Bjergvipstjerter og Laplandsværling.

Ringmærkningen var igen en af de bedre….. i modsætning til i går hvor fuglene først dukkede op af formiddagen, var det i de tidlige timer det foregik i dag. Af dagens 58 fugle var det hhv. Jernspurv og Rødhals med 18 og 13 der var de talrigeste.

Skovpiber 1. Gærdesmutte 5. Jernspurv 18. Rødhals 13. Munk 2. Gransanger 6. Fuglekonge 8. Musvit 1. Bogfinke 3. Grønirisk 1. I  alt 58 fugle fordelt på 10 arter.

Når nu de 3 “navnekendisser” ikke kunne noget så måtte, den gamle skaldede mand vise vejen med en herlig ivrigt kaldende Pomeransfugl henover Fuglestationen samt en rastende Skovhornugle i Fyrhaven…

Om eftermiddagen tog Jimmy en tur på Skallingen hvor han kunne melde om en meget sandsynlig Jagtfalk, som desværre forsvandt for ham, men mon ikke den kan genfindes i morgen.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog