Søndag d. 11 oktober 2015

Vejr: Øst(81) med 5 s/m. Der var kun 4 grader varmt i morges, så jeg var glad for at jeg havde fået både hue og vanter med i morges.

Grundet felttræffet var i virkelig mange ude på morgenobsen. Trækket var som forventet aftaget en del i forhold til i går, men vi fik stadigvæk fint med fugle og en hel del fine arter i mellem.

Vi havde hele 3 indtrækkende Mosehornsugler som alle kom lige ind i hovedet på os. Ligeledes en fin morgen for Kærhøgene, med 2 Rørhøge, 5 Blå Kærhøge og 1 1k Steppehøg. Vi fik et lidt overraskende ryk af Landsvaler, hvor vi endte på hele 347. Ellers kan 2 Bjerglærker, 1 Snespurv og 3 Laplandsværlinger nævnes.

Man kunne godt mærke at vinteren nærmer sig med hastige skridt, da vi fik det første lille ryk af Stære og blandede Kragefugle.

Ringmærkning: Gærdesmutte 15. Jernspurv 4. Rødhals 26. Rødstjert 1. Solsort 4. Sangdrossel 6. Munk 26. Gransanger 22. Fuglekonge 92. Rødtoppet Fuglekonge 1. Sortmejse 1. Blåmejse 2. Musvit 1. Bogfinke 3. Grønirisk 1. Grønsisken 10.
Ialt 215 fugle fordelt på 16 arter.

Det blev efterårets klart største dag for HKn, så det var super fedt. Så nu mangler vi bare at han hiver noget seriøst ud af garnet.

RS genfandt sidste års Amerikanske Fløjsand mellem Blåvand og Hvidbjerg Strand. Selvom det var en havdykand var det en fed oplevelse at se den. Imens at jeg stod her trak der en Bysvale mod syd.

Inde ved Bøffelbunkeren rastede der 2 Blå Kærhøge og en Stor Tornskade.

RWR

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog