Mandag d. 12 oktober 2015

Vejr: Østenvinden fortsætter Ø(87) med 3 s/m. Selvom der var 7 grader i morges, har det føltes rigtigt koldt hele dagen.

Igen en fin morgenobs selvom trækket er mindsket væsentligt. Vi fik efterårets første reelle(læs ikke dødende) Blisgås. 2 rastende Nordiske Lappedykkere sammen med en Amerikansk Sortand udfor obsposten, så nu nærmer vi os snart fuldt hus i Melanitta arterne. Ellers havde vi 2 Blå Kærhøge og 2 Rørhøge, hvoraf den ene var indtrækkende. Vi havde en mulig Storpiber som 3 af os hørte, men desværre kun en enkelt gang og igen af os fik set fuglen, så det kunne desværre ikke blive til mere end en mulig. Vi fik i løbet af dagen set hele 3 Bysvaler og 4 Store Tornskader.

Dagens mest bemærkelsesværdige obs må tilfalde 9 trækkende Klyder, der først trak syd for så at vende tilbage og gå ned på en af revlerne og derefter at forsvinde mod nord igen.

HKn, Skat og jeg fik set en ung Havørn fra vores parkeringsplads imens at Jimmy pakkede bilen, da han desværre skulle hjem på arbejde.

Ellers har der været godt med Husrødstjerter i området, vi endte på hele 8 stks.

Ringmærkning: Gærdesmutte 6. Jernspurv 5. Rødhals 18. Sortstrubet Bynkefugl 2. Solsort 2. Sangdrossel 4. Munk 16. Gransanger 16. Fuglekonge 46. Rødtoppet Fuglekonge 1. Musvit 1. Skovspurv 1. Bogfinke 8. Kernebider 1. Rørspurv 1.
Ialt 128 fugle fordelt på 15 arter.

Så HKn havde igen i dag en god dag ved nettene. Især skal hele 2 Sortstrubede Bynkefugle og Kernebideren nævnes. Det er nærmest kun årlige arter i nettene herude.

RWR

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog