Lørdag 17. oktober 2015.

Vejr: Rigtig snasket vejr fuldstændig som en gennemvåd smørstang…. Sigten varierede voldsomt i de tidlige morgentimer takket været små finregn-/drypbyger og ellers god gammeldags dis som da far var dreng. Vinden kom vanen tro fra NØ (40) 4 m/s, masser af skyer 8/8. Temperaturen var fra 8 til 12 grader.

Så kom der endelig gang i småfuglene….ringmærkningen havde sin bedste dag igennem hele efteråret, der var ikke længere tid til at gå med hænderne i lommen og varme “kanonkuglerne” Det fløjtede afsted med især Fuglekonge, Rødhals og Gransanger. Det var næsten ikke til at følge med og jeg fik ringet til Bent, som straks kom og gav en hånd med og det samme gjorde Jonas Gadgaard (tak for det gutter). Selv om det ikke var rekorddag, så høre 472 fugle til i den rigtig høj ende herude. Det var især de 3 omtalte arter der stod for alle fuglene, næsten alt andet var ikke værd at snakke om…dog rørte Solsort lidt på sig for første gang i dette efterår.

Gærdesmutte 4. Jernspurv 3. Rødhals 122. Sortstrubet Bynkefugl 1. Solsort 17. Sangdrossel 5. Vindrossel 2. Munk 11. Gransanger 96. Fuglekonge 198. Musvit 1. Bogfinke 5. Kvækerfinke 3. Grønsisken 4. I alt 472 fugle fordelt på 14 arter.

Morgenobsen var ifølge Rene ganske hyggelig selv om sigten svingede voldsomt…..der var nogen flere fugle der kom forbi ude i klitterne. Endnu engang blev den Amerikanske Sortand set ude i revet, derudover var der en fin indtrækkende Mosehornugle.

De mange fuglefolk (fra felttræffet) inklusiv vores egen Shooting Star Rene fik travet Blåvand tynd, der blev kæmpet for at finde den fugl hele træffet har sukket efter hele ugen, men trods den store indsats blev det ved fugle man kunne forvente…..men absolut ikke kedeligt af denne grund.

Jørgen Grønne lod sig ikke kue af en træels forkølelse, han stod atter oppe i vores ringmærkningslab og fik fikset de nye skabe…..respekt. En meget stor tak skal også lyde til feltud, som diskede op med 1100 kr til Fuglestationen, det er virkelig værdsat. I dag havde vi igen sammen med NKV et arrangement, hvor vi viste ringmærkede fugle frem, og selv om der ikke var lige så mange gæster som i tirsdags var det ganske velbesøgt.

Vi beklager vi ikke længe har fået smidt nogle billeder på bloggen, men oktober byder på ultra lange dage i felten samt masser af indtastning, men vi håber snart at vende tilbage med fotos på siden.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog