Tirsdag d. 20. oktober 2015

Vejr: Overskyet morgen og herlig typisk oktober vejr om eftermiddagen med blå himmel og sol. Inden dagen rigtig startede småregnen det og vinden tog lidt til fra N (344) 6 m/s, men da dagen kiggede frem lagde vinden sig næsten totalt og kom fra skiftende retninger. Forsat en ganske lun periode som hele dagen bød på 10-12 grader. Sigt 18 km.

De to havobsere Rene og Bent også bedre kendt som “fætter BR holdet” tog morgenobsen sammen….Rene havde brug for lidt hjælp, da staklen kæmpede med en voldsom forkølelse….men ikke nok til at stoppe en gennemsej nordjyde for at gå på morgenobs……det giver plusser i karakterbog….. Men det var igen en af de mere stille morgeobser….hvor der ikke rigtig var gang i ret meget….Vi havde ellers håbet oven på i går, hvor der var mange Kortnæbbede Gæs herude, at det ville gentage sig i dag….men det blev kun til nogle ganske få fugle. Den Amerikanske Sortand eller som den kaldes i dens hjemland USA “buttermilk” var forsat på plads ude i bølgerne. En mere fåtallig gæst i form af en Duehøg lagde også vej forbi gutterne.

I dag stemplede en af de smukkeste småfugle ind som man overhovedet kan drømme om…Fuglekongesangeren hang i garnet i Fyrhaven tidligt om morgen….de gamle røvere fra “tirsdagsholdet” viste at de kendte begrebet rettidig omhu, da de rullede ind på P-pladsen lige som jeg havde fanget fuglen…det samme gjorde Hans Knakkegaard og Bo Daugaard plus et par mere….Samtidig med den smukke Fuglekongs kunne vi også nyde den samme Rødtoppede Fuglekonge fra i går på samme tid…….som ringmærker vel det nærmeste jeg er kommet en “3-kant”…..

Fuglekongesanger 1k+ Blåvand 20.10-2015-4. Henrik Knudsenkopi

Fuglekongesangeren gæstede Blåvand en tidlig tirsdag morgen…. Foto: Henrik Knudsen

Gærdesmutte 6. Jernspurv 2. Rødhals 6. Solsort 1. Sangdrossel 1. Vindrossel 1. Munk 2. Fuglekongesanger 1. Gransanger 17. Fuglekonge 28. Blåmejse 2. Musvit 3. Skovspurv 2. Bogfinke 2. Kvækerfinke 1. Grønirisk 4. Lille Dompap 2. I alt 81 fugle fordelt på 17 arter.

Eftermiddagen gik stille og roligt…Rene fik sig en ordentlig “morfar”, mens undertegnede tossede rundt i hans egen finurlige ringmærkningsverden.

Som i går skal vi da lige kåre dagens bloglæser…..og helt uden konkurrence blev dagens vinder Jens Ryge Petersen bedre kendt som Gun…..han sendte nemlig en herlig sms og det skal da belønnes.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog