Mandag d. 26. oktober 2015

Vejr: En rigtig flot efterårsdag i klassisk oktober stil. Vinden kom fra S (182) og var i starten kortvarig ikke så kraftig blot 4 m/s, men ret hurtig røg den op på 8-9 m/s…..senere på dagen gik den mere i SØ. Lidt skyer 4/8 og ellers godt med blå himmel samt en del sol. Vinden gjorde det til tider føltes lidt køligt, men temperaturen lå dagen igennem på 11-12 grader. Sigt 15 km.

Som noget nyt og for at pleje mit image som stationens “flinke mand” – kastede jeg mig ud på dybt vand og bagte friske boller til vores lovende unge latino observatør……på trods af velduftende boller, måtte jeg op og vække knægten havobs hele dagen i går samt Django i flimmeren frem til midnat havde taget livet af ham…..Friske Blåvandboller 26.10-2015.Så er vi klar til den store bagedyst……..Foto: HKn

Det gik hen og blev en fantastisk morgenobs som jeg tror vi sent vil glemme…..det væltede simpelthen afsted med masser af dagtrækkende fugle, især rigtig mange Kvækerfinker og frem for alt Sjaggere. De kom konstant i store flokke og samlet kom vi op på 15441 fugle. Kun to gange tidligere er der konstateret over 15000 fugle herude, det var hhv. i 1984 og 2008 hvor der blev set 40640 og 16327 fugle, lidt skægt faldt de på samme dato d. 28.10.  Morgenobsen bød også på 43 Søkonger, hvoraf en kom sammen med en flok Stære henover p-pladsen, et noget syret syn. Dagens mest sjældne fugl var en fin Islom som kom trækkende mod syd, det var efterårets anden fugl.

Senere satte vi os op på Fyrbakken, for at få presset de sidste Sjaggere ud af dagens træk……det blev også belønnet med en Havørn som til at starte med sad og rastede på toppen af en klittop inden den forsvandt mod syd.

Ringmærkningen havde det ikke nemt i dag, da vinden havde alt for meget gang i nettene, så udbyttet stod ikke mål med forhåbningerne. Til gengæld fik jeg en sjov genmelding. En Skovspurv som jeg havde mærket d. 1. august blev genmeldt som rudedræbt i Oksbøl, hvilket er 11 km væk, hvilket er en stor afstand for denne art.

Gærdesmutte 5. Rødhals 2. Solsort 5. Sangdrossel 1. Munk 1. Fuglekonge 2. Bogfinke 1. Grønsisken 1. Lille Dompap 1. I alt 19 fugle fordelt på 9 arter.

Boller og stemning 26.10 2015 014En strandtur hertil aften understregede at vinteren ikke er så langt væk, da der atter var ankommet rastende Snespurv. Foto: HKn

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog