Tirsdag d. 27. oktober 2015

Vejr: Endnu en smuk dag om end lidt køligere end i går…. Vinden kom i dag fra SØ (118) 5 m/s, som dog tog noget mere til i løbet af dagen, især fra over middag. Ellers både skyer, blå himmel og sol…..Temperaturen lagde ud med 6.5 grad, men fik arbejdet sig op på 12.5 grad i løbet af dagen. Der lå lidt dis ude over havet, men alligevel kunne havvindmøllerne ses, så sigt omkring de 15-18 km.

De sidste 3 uger har bare været super fantastisk her i Blåvand, der har budt på fine forekomster og ganske gode antal, det føles næsten som hele efteråret er skudt af i disse uger…..og i dag var heller ikke så ringe endda. De mange Sjaggere fra i går var total forsvundet, det blev blot til nogle få hundrede rastende, utrolig sceneskift. Selv om der var lidt færre småfugle at tælle i dag kom vores brave trio Rene, Bent og Ole Hansen aldrig til at kede sig. Der var igen i dag over 10000 trækkende Stære og oven i det knap 5300 Bog-/kvækerfinker. Blandt de mere udsædvanlige småfugle var en flok på 12 Halemejser, som alle lignede noget med en Sydlig baggrund, det var i øvrigt de første i efteråret. Ellers også en skøn dag med mange rovfugle, 31 Musvåger er jo noget der kan få os til at kigge en ekstra gang på de her kanter, mellem dem 2 1k Fjeldvåger. De Blå Kærhøge havde også en god dag med 6 trækkende fugle, blandt dem en sen Rørhøg set med “blåvandbriller” og som afslutning på rovfuglene skal også nævnes 3 Vandrefalke. Shiiiiiiit glemmer helt en trækkende Havørn, anden dag i træk med en trækkende “garageport”.

Ringmærkningen var lidt bedre i dag end i går, jeg fik mærket hele 14 arter, som blandet andet bød på endnu en Rødtoppet Fuglekonge samt 6 Halemejser. Det var ikke de samme som dem der blev set på obsen, jeg stod nemlig og pillede de 6 fugle ud da drengene meldte om de 12 trækkende fugle, så der blev registreret hele 18 fugle i dag, hvilket meget nemt kan være ny dagsrekord hvis jeg ikke husker helt galt. Igen i dag modtog vi et par spændende genmeldinger. Helt utroligt fik vi en genmelding på en Rørsanger vi fangede her i september sidste år….den var i år blevet aflæst d. 29. august 2015 ved Getterön i Varberg i Sverige. Fantastisk med så få Rørsangere som vi fanger, at det kan føre til en genmelding, det viser bare hvor vigtig et redskab ringmærkningen er til at give spændende oplysninger om fugletrækket. Derudover fik vi svar på en Gransanger som jeg aflæste den 14. oktober 2015, den var mærket i Norge ved Lista den 21. april 2014.

Sydl. Halemeje 1k+ Blåvand fugl 1. 27.10-2015-2. Henrik Knudsen

En af dagens 6 ringmærkede Halemejser –  de er lige til at kysse.

Gærdesmutte 4. Rødhals 2. Solsort 4. Sangdrossel 4. Vindrossel 1. Munk 3. Gransanger 3. Fuglekonge 2. Rødtoppet Fuglekonge 1. Sydlig Halemejse 6. Blåmejse 1. Skovspurv 1. Bogfinke 1. Stor Dompap 1. I alt 34 fugle fordelt på 14 arter.

I dag fik vi endelig snuppet en Bjergpiber til Hukket, da jeg mellem en runde havde en fin fugl kaldende lige henover mig og samtidig kunne jeg se den flotte hvide bug, så bestemmelsen var ganske lige til. Det mest mærkelige ved historien er, at 5 minutter forinden havde vi netop snakket om arten og undret os over vi aldrig havde haft den herude, især da den flere gange er set ved Grønningen. Dagens fugl blev i øvrigt set fra Fyrbakken.

Sidst på eftermiddagen tog Rene og jeg en tur på Grønnigen og Hvidbjerg Strand, her var få fugle men på en af høfterne så vi to Sortgrå Ryler….så helt spildt var det ikke .

HKn.

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog