Onsdag d. 28. oktober 2015

Vejr: Først diset og noget trist, men fra klokken 10 opklaring og sol…Vinden kom fra Ø (111) 6 m/s, fra over middag tog den til og nåede op på 10 m/s med lidt kraftige stød indimellem. Sigten var set bedre, den lå mellem 2-5 km, værst var det nok over havet. Varmen vil slet ikke forsvinde i år, temperaturen lå mellem 8-14 grader hhv. som laveste og højeste.

Fuglene havde i dag lettet foden for speederen eller vingen hedder det vel i denne verden, da trækket ikke kunne holde samme tempo som de foregående dage.. Rene og tildels Bent som gav en hånd med ved morgenobsen nogle timer, havde en rolig dag på “kontoret”…Igen i dag var det Stær og Bog-/kvækerfinke der havde de største antal med hhv. 6450 og 1855 fugle. Efterårets første Pibesvaner dukkede op i dag i form af 3 adulte fugle. Igen en fin dag for Blå Kærhøge med 5 fugle plus en Vandrefalk, som rovfugle high-lightsne.

Ringmærkningen eller næsten mangel på samme gjorde sig markant mærkbar i dag….til trods for godt 8 timers mærkning endte jeg på 10 fugle…..

Gærdesmutte 1. Jernspurv 1. Solsort 3. Vindrossel 1. Fuglekonge 2. Bogfinke 2. Stor Dompap 2. I alt 10 fugle fordelt på 7 arter.

Rene fik i dag besøg af familien og han tog dem med på en tur til Skallingen. Undertegnede fik ryddet lidt op og samt taget en “morfar”……den friske østvind havde sat sine spor.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog