Torsdag d. 5. november 2015

Vejr: Et rigtigt tungt gråt vejr med byger, som lige bød på lidt sol sidst på formiddagen..Vinden var i SØ (135) 6 m/s…..Sigt var der ikke meget af, da der lå en del dis eller byger “u ov a haw” 2-5 km. Temp. 9-10 grader, og det føltes lunt.

En skøn dag vejret til trods…..det var vel det man i den spanske fodbold liga kalder “El casico”, og overført til fuglesprog…Klassisk drosselfald, med Solsort som den alt dominerende fugl…jeg elsker de her dage hvor klitterne er levende af Solsorte og de sidder i alle bærbuskene og mæsker sig i farverige bær…mellem disse store drosler løb der også lidt Sangdrosler og Vindrosler rundt.

Ringmærkningen stod i dag også i Solsortens tegn. Af de 50 fugle der fik en ring om venstre ben var de 20 Solsorte.. Af andre lidt mere talrige arter skal Rødhals med 9 og Munk med 10 selvfølgelig også nævnes.

Gærdesmutte 1. Jernspurv 1. Rødhals 9. Solsort 20. Sangdrossel 2. Vindrossel 1. Munk 10. Fuglekonge 5. Stor Dompap 1. I alt 50 fugle fordelt på 9 arter.

Jeg ville ellers gerne skrive lidt om morgenobsen også, men der skete virkelige ikke meget derude….men nordjyden bed tænderne sammen og kæmpede sig igennem, men måtte dog overgive sig tilsidst pga. regnen..godt kæmpet knægt. Fremhæves skal dog de mange sene Suler som pt raster ude på Hukket – der var en flok på 425 fugle, hvor hovedparten er næsten udfarvede fugle…

Eftermiddagen gik med lidt dialektundervisning… Rene til undertegnede: “du har vel sæt den bette Sålsort”?? jojo vores Solsorte går sgu med sko….

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog