Mandag d. 9. november 2015

Vejr: Ikke for morsomt…vi blev mødt af kraftig vind fra V (260) 11 m/s, da vi stak vores (nok mest mig) plovfurede ansigter ud….Solen kom ikke rigtig frem i dag, den stod på gråvejr 5-8/8 og regnbyger. Sigt 15 km og temp. omkring de 11 grader.

Da vejret hverken var til det ene eller det andet……kunne vi med god samvittighed genoptage jagten på nye arter. Vi valgte at forlade Blåvand…ellers ikke noget vi er meget for, og tage en tur op til Værnengene i håb om at se den Bartramsklirer der var blev opdaget i går. Det var et ganske overvældende gensyn med Værnengene, da der allerede stod godt 70-75 fuglefolk i mørket… Der skulle heller ikke meget lys til før dagens fugl blev genopdaget til alles glæde……Den sås super godt, indtil den blev skræmt af en Vandrefalk og forsvandt….og pt. ikke er genfundet (kl 15.00).

Vel hjemme igen, gik vi efter et par kopper kaffe en tur op i “Sabinebunkeren”……nu skulle der ses lidt havfugle….men men, man kunne godt mærke at sæsonen vist er ved at være slut….der kunne ikke presses meget mere ud af det end en Søkonge samt lidt Rider. På stranden havde vi 10 rastende Snespurve. På vej hjem fra bunkeren fandt jeg en død Søkonge i mosen ved den nordlige branddam. Fuglen lå fuldstændig som om den forsat var levende i en vandpyt på vejen og var faktisk forsat varm da jeg tog den op i hånden. Desværre var den ikke ringmærket…..det havde ellers været fantastisk.

Resten af dagen fik lavet lidt forskellige ting samt drukket mængder af kaffe.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog