Søndag d. 15. november 2015

Vejr: Vinden var forsvundet, den havde lagt sig og kom nu fra SØ (141) 2 m/s. Hele morgen og frem til klokken godt 12 kom der finregn som til tider var lidt kraftig. Men herefter opklaring og det blev en fantastisk smuk søn med sol og smuk solnedgang. Sigt 10-20 km og temp. 9-10 grader.

Altid en speciel dato i dag, da det var sidst officielle dag for sæsonen 2015…..det er aldrig til at forstå sæsonen er slut, men nu er der ingen vej tilbage it is over and out…Det blev også Rene`s sidste dag som observatør….da hans forældre var kommet for at hente ham med hjem til Aalborg. Herfra skal lyde en stor tak for en flot indsats og stor vilje til at stå klar ude i klitterne hver morgen og altid med en stor entusiasme og et godt humør. Vi kommer til at savne dig “latino”….vi ses.

Nå men inden Rene smuttede skulle vi da lige have talt lidt fugle….hvilket blev lidt vanskeliggjort af morgendagens regn, men da det begyndte at aftage lidt smuttede vi begge ud. Alt var ved det gamle, Rene i klitten mens jeg ringmærkede. Morgenobsen bød på en kæmpe flok Stære på 8700 trækkende fugle, samlet blev det til godt 10.000 fugle. Derudover var der lidt trækkende Gråsiskner som vi ellers ikke har set meget til på det sidste.

Ringmærkningen gik støt og roligt med 10 fangede fugle….men selv om det ikke lyder af meget var undertegnede alligevel meget tilfreds, da det blev til to ringmærkede Rødtoppede Fuglekonger hhv. en hun og en han, begge fanget i stationshaven i V7, med mange timers mellemrum. Det betød ny samlet efterårsrekord for arten med 11 fugle, den gamle rekord var fra sidste år med 9 fugle. Mon ikke vi kommer til at se mere til denne smukke art de kommende år…..

Rødtoppet Fuglekonge 1k han Blåvand nr. 11 i dette efterår. Ny rekord. 15.11-2015. Henrik KnudsenEn meget passende fugl at slutte den officielle del af sæsonen på. Rødtoppet Fuglekonge1k. han, nr. 11. i efteråret 2015. Foto: HKn

Sålsort 3. Munk 1. Fuglekonge 3. Rødtoppet Fuglekonge 2. Bogfinke 1. I alt 10 fugle fordelt på 5 arter. Hele efteråret bød på 4142 mærkede fugle.

Mellem runderne i dag tog jeg skopet på nakken og fik tjekket en del Fløjlsænder og genfandt den Amerikanske Fløjlsand som ikke er blevet set siden efterårsferien i uge 42. Den lå i dag helt formidabelt ud for det nordlige Ishus blot 200 meter ude. Noget af det nordligste den overhovedet er set mens den har rastet herude, normalt har den rastet nede ved Lille Strandvej ved Æselbunkerne og lidt længere syd på..

Men selv om sæsonen er slut forsætter jeg endnu en periode herude…..tør jo ikke forlade posten endnu……den frække “Nana” is on the road again og nu må det altså blive vores tur……kom til far min skat !!!!!

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog