Torsdag d. 19. november 2015

Vejr: Stor Stormsvale vejr…mere enkelt kan det ikke siges. Der var smæk for skillingen i dag, vinden kom fra V (259) og lå på 19 m/s og med stød op til 24 m/s… Skydækket svingede hele tiden 5-8/8, i forbindelse med de mange hidsige byger der kom ind over Hukket dagen igennem… mellem bygerne kiggede solen dejligt frem. Sigten blev aldrig bedre end maks 8 km. Temperatur 9-11 grader.

For satan en november havobs., denne her november går over i historien som en af de bedste for havfugle for fuglestationen. Igen i dag havde jeg et herligt “stævnemøde” med Sigrid….. og hvor er det bedre at mødes for sådan et par “turtelduer” end Sabinebunkeren. I første omgang havde vi troet vi skulle sidde udenfor, da militæret havde annonceret skydning….men til vores held var den blevet aflyst, så vi kunne sidde godt i læ for vind og ikke mindste de mange byger som kom ind hele dagen..oppe i sabinebunkeren

Vi havde begge store forhåbninger, omend vi godt var klar over vi var langt henne på sæsonen…. men da dagen i går var ganske god var det jo tilladt at drømme…… Og vi blev ikke skuffede…. vi fik mere end vi havde turde håbe på.. Dagens fugl blev Stor Stormsvale, hvor vi så 29 fugle….de første 6 kom på morgen-obsen fra 08.15-11.15, mens de sidste 23 blev taget frem til kl. 16.00. Det er det største antal Store Stormsvaler i november der er set ved Blåvand nogensinde, den gamle rekord stammer fra d. 7. november 1985, hvor der blev iagttaget 21 fugle, så det blev til en markant forbedring. Hvad der gør dagens rekord endnu mere bemærkelsesværdig er det meget sene tidspunkt…..der var jubel i bunkeren… Thorshønsene har også rigtig få taget revanche her i november, her kunne vi tilføje yderligere 2 fugle til den samlede total på 9 fugle, hvoraf de 8 stammer fra november. Endnu en sæsonrekord kom i hus da vi fik set hele 276 Søkonger, hvilket er klart største antal her i november, hvor det indtil videre kun er blevet til meget små antal. Vi fik også 2 Kjover, hhv. en Storkjove samt en Almindelig kjove, sidstnævnte er ved at være ganske sent på den.

Da vi var færdig med obsen smuttede Sigrid atter mod øst…..hun havde lidt travlt, der var noget med en kæreste der skulle hentes…..han havde fået lidt uventet overarbejde, da Sigrid ville have alle Stormsvalerne med…..

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog