Tirsdag d. 1. december 2015.

Vejr: En herlig start på årets første vinter måned december…Varmen forsætter og stiller vinteren på standby….lige som jeg kan lide det. Nå men til at starte med bød dagen på lidt frisk vind fra NV (296) 9-10 m/s, men omkring middag var den godt aftaget. Solen kiggede frem sammen med noget blå himmel, men vi slap dog ikke helt for nogle mindre byger. Sigten perfekt i dag, den kom op på 18 km. Som tidligere omtalt, er der skønt varmt vejr henover DK, vi lå på en 7-10 graders varme i dag.

Sammen med de hyggelig “tirsdags-drenge” fra Esbjerg indtog vi klitterne i håb om der forsat kunne presses et eller andet ud af “Gorm”. Desværre var vinden ikke i det rigtig Blåvandhjørne, men med den storm som ramte os, burde man nok ikke hænge sig så meget i vindretningen. Nå men selv om vindretningen nok alligevel spillede lidt ind kom der heldigvis lidt hele tiden, så vi kom aldrig til at kede os, ellers sørgede PPO og Rønnest for god underholdning om kvindtøj osv.. fandme nogle friske gutter….ups sidespring tilbage til fuglene….Dagens art blev Sule, hvor vi samlet kom op på 70 fugle, som alle trak mod nord på nær nogle ganske få fugle. Det var overvejende adulte fugle der satte dagsordnen….mellem dem fik vi pillet en enkelt Mallemuk ud.

Da morgenobsen var slut og skrevet ind tog jeg en tur til Esbjerg og på vejen ind så jeg ude ved Broeng Grusgrav ude ved Kjelst 17 Nilgæs, 2 hybrid Grågæs x ? samt den famøse Sydafrikanske Rustand som Henning og Ulla allerede så den 24. november.

På vejen hjem og i den sidste time med lys vendte jeg lige Grønningen og blev her underholdt af en skøn Mosehornugle, som havde en tvist med en Tårnfalk om hvem af dem der ejede musene ude på engene…de både lavede udfald mod hinanden samt gav lyd fra sig…..dyr underholdning.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog