Søndag d. 6. december 2015

Vejr: Tørvejr frem til middag, herefter noget mere ustabilt og vådt. Der var godt gang i vinden igen og fra samme retning som igår SV (233) 19 m/s. Ellers total overskyet 8/8 og igen idag var sigten dårlig 2-4 km over havet. Temperaturen havde sneget sig op på ufattelige 10.7 plus grader…..satme ikke normalt.

Vi valgte en lidt anden taktik idag, da vi fravalgte at sidde op i bunkeren. Så vi delte os i to hold, Jimmy og Jakob satte sig lidt nord for pælerækken, mens jeg placerede mig lidt syd for. Men det var nu ikke fordi det blev meget bedre af den grund, dog slap jeg for sandfyning…mens Københavnerne igen blev sandsleben. Fuglemæssigt igen en temmelig stille omgang….. Dagen bød dog på to pæne overraskelser, da først en flok på 110 Islandske Ryler kom trækkende mod syd…flokken var sandsynlig først set lidt tidligere på morgen, da vi havde en stor flok ubestemte nordtrækkende fugle. Så stor en forekomst er fuldstændig uhørt på denne tid, hvor det normalt kun er Sandløber der optræder i store mængder og tidligere også Stenvender. Dagens eneste rigtige havfugl var en fin 1k Storkjove som kom trækkende tæt inde ved kysten, inden den forsvandt henover revet og ud i disen. Storkjove er meget fåtallig om vinteren i Blåvand, det drejde sig om det 6. december fund. De tidligere december fund fordeler sig således: 1:1999, 1:2006, 1:2007, 2:2011, så altså sidst set for 4 år siden i december.

Efter lidt hyggesnak og et par kopper kaffe her på stationen satte Jimmy og Jakob kurs mod København, dog ville de på vejen hjem lige tjekke Grønningen og Esbjerg havn. I morgen skulle vinden have lagt sig, det må jeg indrømme jeg ser lidt frem til….man kan godt blive lidt nuts af denne vejrtype i det lange løb.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog