Søndag d. 10. januar 2016

Vejr: Da jeg ankom omkring middag var regnvejret forsvundet….det var nu mere en typisk grå januar dag….som bød på dejlig mildt vejr. Vinden kom fra SØ (151) 10-13 m/s….det var komplet overskyet 8/8….dog kiggede solen lige frem omkring solnedgang. En lun dag med 3-4 grader, lige vest for Blåvand er der meldt om temperatur omkring 6.5 g. Sigten ikke speciel god, omkring 8-10 km.

Så blev det tid til mit første besøg på Hukket i år…..og hvilket skønt gensyn med klitterne og havet. Måske blev man lidt forført af det lune vejr, men det var svært at styre sin begejstring med alt det vand der er i mosen i år…..jeg mindes ikke at have set så meget vand dernede siden 1995… Der var overraskende mange fugle i mosen…især blev jeg overrasket af hele 12 Dobbeltbekkasin, som alle sad langs vejen, da mosen næsten var for våd for dem. Faktisk er det største antal af Dobbeltbekkasin der er registreret nogensinde i januar og generelt er der meget få bekkasiner herude i vinterhalvåret.

Mosen under vand, Blåvand 10. jan 2016-1. Henrik KnudsenMosen er fuld af vand – det lover godt for fugle og planter mm. til det kommende forår……

Efter en rundtur i mosen med i øvrigt en del drosler gik tur langs stranden hjem…Her var der ikke overraskende få måger, de plejer aldrig at være glade for Blåvand i denne vindretning. Blandt de godt 150 Sølvmåger, 50 Stormåger og 5 Svartbag var der 2 Kaspiske Måger hhv. en adult og en 5k. Kaspisk Måge er ved at være et fast indslag om vinteren på stranden, det drejer sig dog primært om gamle og subadulte fugle, blandet de godt 40 observationer der findes fra januar er der blot 2 førsteårs fugle imellem. Ellers lidt Sandløber og mellem dem 6 Stenvender og en enkelt Islandsk Ryle.

Kaspisk Måge 5K el Ad. Blåvand 10. jan 2016-1. Henrik KnudsenKaspisk Måge i baggrunden – en ordentlig klippert, så det har nok drejet sig om en han.

Så fik vi taget hul på årets første dagbog for sæsonen 2016…her i starten er dagbøgerne forsat lidt sporadiske, da der forsat ikke er daglig dækning herude.

Velkommen til en ny sæson, hvor vi håber rigtig mange vil bruge stationen og være med til støtte den.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog