Mandag d. 11. januar 2016

Vejr: Sigten var så ringe, at selv jeg kunne finde fuglene uden briller……Der lå dis over Hukket hele dagen og ved 2´tiden kom der nærmest tåge…man kunne ikke længere set Fyret fra stationen af…så sigten lå på 500 m- 3 km. Vinden kom igen fra SØ (146) dog lidt mindre af den end i går 7 m/s. Det føltes noget køligere i dag….temperaturen lå dog på plussiden 2.3 grader.

Krondyr i disen Blåvand 11. jan 2016. Henrik KnudsenKrondyrene har for alvor gjort deres indtog helt ude i de vestligste klitter, her et lille udpluk af en flok på over 30 dyr med Fyret i Baggrunden.

Da der ikke rigtig var nogen grund til at kigge ud over havet…blev mine tro følgesvende gummistøvlerne fundet frem, der skulle ledes efter fugle i den våde mose…..Inden da gik turen ind til de “3 master”…..hvilket var en ganske fin ide….her sad en rastende Dværgfalk samt en fin han af Sortstrubet Bynkefugl. Især Dværgfalken var en fin art for Blåvand her i januar….det er blot 4. fund…..Det sidste fund stammer sjovt nok fra samme dato i 1981, så det er over 25 år siden der sidst er registreret en herude. Det andre fund er fra 16. jan. 1967 og 17. jan. 1975….. Det gav jo godt med blod på tanden, før turen gik videre til mosen. Her virkede i første omgang noget mere tomt end i går, da der ikke rigtig var mange drosler tilbage. Men heldigvis sad der en Vandrikse og snakkede på livet løs, derudover var der også 2 hunfarvede Blå Kærhøge. Nede i mosen fik jeg selskab af Ole Hansen fra Esbjerg og vi fik trampet lidt rundt efter bekkasiner….der var lidt færre Dobbeltbekassiner i dag, her fik vi kun 6, men til gengæld fik vi set en fin Enkeltbekkasin, der lettede lige foran Ole. Det var endnu et super godt vinterfund for Blåvand, det var faktisk det første fund nogensinde i januar, det eneste tidligere vinterfund er fra 24. februar 1983…..som dengang blev set af Erik Overlund.. Generelt er Enkeltbekkasinen en meget fåtallig art i første halvår, der er ikke set meget mere end 20 fugle og de ses faktisk altid i april, der foreligger kun et marts fund. Sidste fugl der lettede var en Skovsneppe, så en fin “bekkasinjagt”…Ved Branddammen holdte der et par Sortstrubede Bynkefugle til….spændende om de holder ud nu hvor DMI truer med hård frost fra på onsdag….

Skrubtudse, Mosen Blåvand 11. jan 2016. Henrik Knudsen

Butsnudet frø hun med æg og ikke en skrubtudse som jeg først skrev…….tak til Erhardt Ecklon for paddebestemmelse…..Endnu en tilføjelse til denne bestemmelse (13.jan 2016)… Flere kommentar er indkommet…Der er tvivl om Butsnudet Frø overhovedet findes på Hukket, da det altid er Spidssnudet Frø man høre i mosen……Flere kommentar modtages gerne

Hjemme på stationen nød vi en kop kaffe sammen samt Ole´s medbragte smørstang og fik ellers en rigtig hyggelig snak…..sikke en god start på den nye sæson….

Sjælden fugl Blåvand 11. jan 2016. Henrik KnudsenHvem drømmer ikke om at finde en ny art for Blåvand……hermed mit første forsøg i år…..

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog