Søndag d. 21. Februar 2016

Vejr: En typisk grå dag i februar….hvor vejret var lidt småkedeligt og fra omkring middag lidt finregn i luften…..Vinden var lidt frisk i dag fra V (271) 11 m/s med lidt nordlig pust….senere blev den mere ren V og røg ned på 9 m/s…. På nær en lille times tid om formiddagen overskyet hele dagen….så den lille time med sol var sendt fra himlen….måske fordi man hørte gudstjeneste på P1 i bilen mens man kiggede måger….der er jo lidt religiøst over mågerne. Sigten var ikke pragende pga. lidt dis og småregn, så måske 5 km da den var bedst. Temperaturen fejlede ikke noget 5-6 grader.

Vi prøvede alle mand lidt havsobs i dag….Bundgaard og Hjalte var så nervøs for at de gode pladser var optaget…så de løb ud mens det endnu var mørkt… mens jeg som et andet dovendyr kom en halv time senere……og jeg fik den plads jeg ville…. Man kunne godt mærke at vinden var drejet lidt op i nord, der var ikke lige så mange Rødstrubede lommer i dag…det blev til en 100 sydtrækkende fugle…Vores højdepunkt var 2 Suler som trak hhv. nord og syd, måske samme fugl hvis man tager de pessimistiske briller på….

Efter lidt obs. tog jeg en tur på Grønningen….måske der var kommet lidt nye måger til siden i går…men ak….ikke noget spændende i dag….Men man kunne da nyde hvordan godt 20 Krikænder lå og småsnakkede mens der svømmede en Lille Lappedykker forbi samtidig inde på engene….hyggeligt.

Sølvmåge 3k Hvidbjerg Strand 21.02-2016-1. Henrik KnudsenEn 3.vinter Sølvmåge – måske ikke en af jordens smukkeste fugle, men deres “killer-blik” er ikke til at stå for…

Da jeg atter vendte snuden hjem var drengene kørt – det var deres sidste dag i det jyske, så nu skulle de sidste årsarter hentes…tak for besøget. Men så dukkede Tessa op med rundstykker….så efter lidt kaffehygge tog vi en tur på nordhukket samt mosen rundt…Her var de Sortstrubede Bynkefugle på plads….men Gransangeren fandt vi ikke i dag.

Resten af dagen gik med at høre lidt ZZ Top og dagdrømme lidt om happy days i maj….som nærmer sig..

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog