Onsdag d. 2. marts 2016

Vejr: Regn, byger, gråvejr og lidt sol kl. 17.11… “Das war das Wetter heute”.. Det regnede frem til kl. 09.30 herefter skiftede det mellem tørvejr og byger dagen igennem. Vinden kom fra S (197) 8 m/s om morgen og gik til N (340) 4 m/s… om eftermiddagen, så overvejende mest vind om morgen, mens resten af dagen var ganske let og behagelig. Sigten var ganske fin 15-18 km. Temperaturen lå omkring 5 grader dagen igennem, men fald til aften da vinden gik i N til 2.5 grad.

Havde lidt ondt af mig selv da det igen var lortevejr om morgen…..mest frustrerende var det at der var kommet fald af Solsorte, der fes rundt under nettene…så der var altså gang i foråret i dag.. hvilket nok skyldtes vindretningen om morgen, som havde fået gang i de engelsk overvintrende Solsorte…..nu skulle de atter hjem til de svenske og norske haver.  Men heldigvis kommer alt godt til den der venter…regnen tog af og så var det bare ud og få nettene op. Dagens høst blev på 14 fugle hvoraf de 11 var Solsorte og på nær en fugl var det alle 3k+ og 9 af dem var hanner….så det gik lige efter drejebogen. Altid en hyggelig start på foråret når de smukke gamle hanner dukker op. Samlet har der nok rastet omkring 30 fugle herude i dag.

Solsort 3k+ han Blåvand 24.02-2016-1. Henrik KnudsenSmuk 3k+ han Solsort – så flotte med deres smørgule næb og øjenring…..

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Solsort 11. Kvækerfinke 2. I alt 14 fordelt på 3 arter.

Jeg havde lokket vores nye “handymand” Per Olsen ud igen i dag, da vi lige skulle kigge på nogle forskellige ting vedr. ringmærkningsrummet oppe ved Fyret. Da vi kom tilbage til Stationen var der dukket lidt folk op fra Varde kommune og sammen med dem fik vi aftalt, at få fjernet en del krat og hybenroser vest for Stationen. Per og jeg gjorde klar og reddede det der kunne reddes af det gamle rækværk og vi vil så hurtig som muligt få sat et nyt op en af de kommende dage, så vi ikke får turister og løse hunde ind i haven….. I den forbindelse vil jeg lige gøre opmærksom på, at det er en rigtig god ide, at melde sig ind i “Blåvand Fuglestations Venner”, da vi nu skal til at bruge lidt penge på at få vores hegn fikset……, så hvis du/I endnu ikke har meldt jer ind i foreningen, så er det bare med at komme i gang…. hver en krone går til at vi fremover og i fremtiden har en Fuglestation på Danmarks vestligste punkt…. Reg.nr. 7700 – kontonr. 1465442. Husk at angive navn og e-mail, når du betaler. Indbetalinger uden navn og beløb over 200 kr. betragtes som gaver til ’Blåvand Fuglestations Venner’. På forhånd tak!

Kys og Kram (kun til dem der melder sig ind og husk på jeg er næsten en “reality stjerne”….på forsiden af første nummer af det nye hotte birderblad “Starbirder”, så de kys er eftertragtede…..Hillary Clinton var i røret hertil morgen…hun ved hvad der skal til at blive for at blive den næste præsident !

Knudsen

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog