Torsdag d. 3. marts 2016

Vejr: Lidt hybridvejr… hvor morgens regn gik over i slud og snevejr et par timer… herefter bød dagen overvejende på tørvejr, men sidst på eftermiddagen igen noget vådt sjap fra oven. Vind var der ikke meget af, den lå på godt 2 m/s dagen igennem og kom fra en østlig retning (101). Sigten mindre god i dag 10-12 km. Temperaturen lå på 0.8-4.5 graders varme.

3. dag i den nye sæson startede igen våd og trist…..især trist da det begyndte at sne….det var til et 0.3…Nettene kunne ikke åbnes pga. og de var så våde og tunge at de hang helt ned til jorden…..kun bedst sammenlignes med en kæmpe “hængerøv”… Da sneen stoppede tog jeg en tur ned på Sydhukket og gik en tur op til pælerækken… Heldigvis lod 3. Store Præstekraver sig ikke slå ud af vejret…de “spillede og sang” på livet løs og deres gode humør var smittende…Mellem de godt 65 Sandløbere der rastede på stranden rastede der en enkelt Almindelig Ryle.

Da jeg atter var hjemme på stationen fik jeg åbnet vores net her….Jeg valgte at køre på halv styrke da det ellers var for koldt for fuglene i dag…så jordens centrum blev stationshaven….Desværre var der ikke så mange Solsorte i dag…men det havde jeg nu heller ikke forventet med det vejr. Jeg fangede samlet 8 fugle hvoraf de 3 var Kvækerfinker.

Ringmærkning; Jernspurv 1. Rødhals 1. Solsort 2. Bogfinke 1. Kvækerfinke 3. I alt 8 fugle fordelt på 5 arter.

Hybridkrage Blåvand 03.03-2016-1. Henrik Knudsen

Det er næsten umuligt at finde en ren Sortkrage eller Gråkrage herude på Hukket…..Denne her “Sortkrage” havde masser af grå svingfjer, sås faktisk kun når den fløj…ellers så den jo meget klassisk ud.

Svend Bødker meldte at han ville kigge ud og han lavede lige en rigtig omgang mandskabspleje med frikadeller og Kartoffelsalat plus selvfølgelig endnu en ny bog..denne gang om de danske padder….lige hvad man trængte til i dag… Bent kiggede også ud og det samme gjorde Kim Fisher som havde en af sine elever med ud og på falderebet kiggede Per Olsen også forbi…så på trods af de få fugle og det lidt sure vejr hyggede vi os nu meget godt alligevel.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog